CreativeHolland.com – Creatieve ondernemers in het buitenland

Een interessant artikel over de website CreativeHolland.com op CLICKNL:

Door middel van een muisklik zette de voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries, Harry Starren samen met topteamleden Jeroen van Erp en Ernest Slot vandaag ‘CreativeHolland’, het internationaliseringsportal voor de creatieve industrie online.

De site biedt toegesneden en actuele informatie voor Nederlandse creatieve ondernemers die in het buitenland kansen willen benutten maar is tegelijkertijd een gemakkelijk vindbare toegang voor potentiële buitenlandse opdrachtgevers tot de Nederlandse creatieve industrie.

Het is de bedoeling dat ‘CreativeHolland’, de naam van de site, een substantiële bijdrage gaat leveren aan de versterking van de internationale concurrentiekracht van de Nederlandse creatieve industrie. Via een speciale link wordt dit, en waarschijnlijk ook volgend jaar, toegesneden informatie gedeeld over de activiteiten van de Nederlandse creatieve industrie in het kader van focusland Duitsland.

CreativeHolland is uitsluitend een informatiekanaal van en voor de Nederlands creatieve industrie, is complementair aan informatie van bijvoorbeeld RVO en de Kamer van Koophandel en vertegenwoordigd geen nieuwe organisatie. In de volgende fase zal een netwerk van correspondenten en medewerkers van de Ambassades en Consulaten via het portal kansen signaleren en feedback leveren op de prestaties van de Nederlandse creatieve industrie in het buitenland.

Het portal werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Een groot aantal partners droegen inhoudelijk bij en de leden van de Federatie Dutch Creative Industries kunnen via het portal worden aangesproken voor verdere informatie.

Ga naar de website voor meer informatie: creativeholland.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *