Financieringsmogelijkheden voor creatieve ondernemers

Ondernemers in de creatieve industrie ondervinden door verschillende oorzaken problemen bij het verkrijgen van financiering. Een nieuwe publicatie brengt helderheid in het bestaande aanbod en reikt nieuwe oplossingen aan.

Voor creatieve bedrijven is het verkrijgen van kapitaal moeilijk of zelfs onmogelijk. Kapitaalverstrekkers vinden het lastig om de waarde van creatieve concepten goed in te schatten, ze missen het geloof in de te verwachte resultaten en de kwaliteit van het management, en vaak ontbreekt een onderpand. Kapitaalverstrekkers zijn in de eerste plaats geïnteresseerd in zekerheden en winst, terwijl creatieve ondernemers innovatie en creativiteit voorop stellen.

Dit blijkt niet alleen een klacht uit de creatieve industrie, de vaak zwakke financiële positie van het MKB, het geringe aanbod aan financieringsmogelijkheden en het relatief hoge risico worden MKB breed gesignaleerd. Het Ministerie van Economische Zaken zoekt manieren om deze toegang te verbeteren, onder andere via het Actieplan MKB-financiering.

“Er gaapt een gat tussen de financieringsbehoefte van ondernemers in de creatieve industrie en de financieringsmogelijkheden van de financiële dienstverleners.” aldus Harry Starren, voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries. “Met behulp van dit boekje proberen we het creatieve bedrijfsleven met groeiambities een helpende hand te bieden.”

Het boekje kan gedownload worden via de site van de Federatie Dutch Creative Industries.

Bron: CLICKNL

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *