Stimuleringsfonds toont nieuw ondernemend talent

Tijdens de Dutch Design Week van 17 t/m 25 oktober 2015 organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie voor de tweede keer de tentoonstelling In No Particular Order. Op deze tentoonstelling zal werk te zien zijn van 37 veelbelovende ontwerpers uit verschillende disciplines variërend van architectuur, mode, product, grafisch tot e-cultuur. Zij ontvingen in 2014/2015 een jaar lang een werkbeurs van het Stimuleringsfonds om hun carrière verder te ontwikkelen.

Net als vorig jaar heeft het Stimuleringsfonds Agata Jaworska uitgenodigd als curator voor de tentoonstelling. De presentatie geeft aan de hand van 37 verschillende perspectieven en projecten inzicht in een nieuwe generatie ontwerpers. Niet alleen het werk wordt tentoongesteld. Dit jaar legt Jaworska onderliggende mechanismen en structuren bloot. ‘Ik probeer in kaart te brengen hoe de ontwerpers te werk gaan, in welke werelden of netwerken ze opereren en wie hen inspireert’, geeft Jaworska aan. ‘Bezoekers kunnen straks door een landschap van relationele netwerken dwalen, waarin a number of journeys through content mogelijk zijn.’

De tentoonstelling toont werk van Alicia Ongay-Perez, Amber Veel, Anne Dessing, Anton Lamberg, Arnout Meijer, Barbara Langendijk, Bennie Meek, Bora Hong, Christa van der Meer, Donna Verheijden, Femke Herregraven, FredfarrowBrittavelontan, Gijs de Heij, Henriette Waal, Henrik van Leeuwen, Hozan Zangana, Jelle Mastenbroek, Jesse Howard, Jon Stam, Jonas Lund, Joris Strijbos, Maison the Faux, Marjan van Aubel, Mark Sturkenboom, Matthijs Munnik, Maurizio Montalti, Nicky Assmann, Noon Sanpatchayapong, Ricky Rijkenberg, Ricky van Broekhoven, Rogier Arents, Sander Wassink, Sjoerd ter Borg, Thomas Vailly, Tuomas Markunpoika, Viktor Hachmang en Yuri Veerman.

Deelregeling Talentontwikkeling
Talentontwikkeling is een van de vijf doelstellingen van het Stimuleringsfonds. Jaarlijks worden zo’n 30 veelbelovende ontwerpers/makers geselecteerd voor een werkbeurs. Dit is bestemd voor nieuw werk zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland. Daarnaast biedt het fonds een ondersteunend programma om de aansluiting op de beroepspraktijk te verbeteren. Als groep en individueel is er begeleiding en ondersteuning bij het ontwikkelen van ondernemerschap en professionaliteit.

De tentoonstelling zal van 17 t/m 25 oktober 2015 plaatsvinden in Eindhoven. Nadere informatie over de locatie volgt binnenkort.

Bron: Stimuleringsfonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *