‘Art Based Learning Symposium’ 27 November 2015

Symposium
ArtEZ en Windesheim nodigen u van harte uit voor het Art Based Learning symposium op vrijdag 27 november 2015. Het symposium gaat over de methode Art Based Learning van Jeroen Lutters. Verschillende sprekers komen aan het woord, waaronder prof. dr. Mieke Bal, dr. Jeroen Lutters en drs. Saskia Bak. De bijeenkomst vindt plaats in Museum Arnhem en ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Daar kunt u in de praktijk ervaren wat Art Based Learning inhoudt.

Over Art Based Learning
Bij Art Based Learning wordt kunst een creatieve/artistieke vorm van denken. Door een persoonlijke vraag te stellen, aandachtig naar een kunstwerk te kijken en de fantasie de vrije loop te laten worden nieuwe werelden betreden met als resultaat een onverwacht antwoord op de eerder gestelde vraag. Door met kunstwerken in dialoog te gaan maakt u op een interactieve manier kennis met Art Based Learning (ABL). Wij reiken u hierbij de tools aan om binnen en buiten het onderwijs met ABL te kunnen werken.

Programma
12:30 – 14:30 uur / Ronde 1
ABL en theorie: kennismaken met de methode
Inleidingen van Mieke Bal, Jeroen Lutters en Saskia Bak. Presentatie ABL film, mobiele applicatie (app) en lesmethode. ArtEZ Arnhem, concertzaal

14:30 – 16:00 uur / Ronde 2
ABL en uzelf: uw eigen persoonlijke ervaring met de methode
Inspirerende ervaringsronde met films – waaronder de vertoning van Madame B. van Mieke Bal – beeldende kunst, fotografie, muziek en theater in Museum Arnhem en bij ArtEZ.

16:00 – 16:45 uur / Ronde 3
ABL en uw werk: de professionele toepassing van de methode
Ontwerp- en gespreksateliers en good practices bij Museum Arnhem en ArtEZ.

16.45 -17.00 uur / Ronde 4
ABL en samenleving: uitwerking van de methode
Oprichting van INOZ, een innovatie netwerk tussen musea: Museum De Pont, Museum Het Valkhof, Van Abbe Museum, Museum Arnhem, Bonnefanten Museum en het Kröller-Müller Museum waar ABL verder zal worden uitgewerkt.

Afsluiting
Drankje en hapje, muziek en een live video show in Museum Arnhem.

Kosten en aanmelding
De entree voor het symposium, inclusief publicaties, bedraagt 25 euro. U ontvangt bij deze gelegenheid het recent verschenen boek van Jeroen Lutters, Sprekende Objecten: Studies in Art Based Learning (ArtEZ Press), en de DVD en publicatie Madame B. (Artworks) van Mieke Bal.

Meld u aan door te klikken op deze link.

Heeft u vragen?
Stuur dan een e-mail naar: ABLsymposium@artez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *