Raad van Toezicht – Huisblogger

Eerste blogpost

Hallo! Wij zijn De Raad van Toezicht. De ArtEZ-ers onder de lezers zullen wel denken: De Raad van Toezicht, dat is toch waar we altijd die mailtjes over krijgen? Dat is een gezonde gedachtengang, maar dit gaat toch echt over een andere Raad van Toezicht. Wij zijn een 11-koppige band van 8 alumni van het Conservatorium in Arnhem, en 3 mensen die dit schooljaar hun studie afmaken. Wij zijn in september 2014 begonnen met deze band, en hebben grootse plannen om de band en de muziek voort te zetten. Hoe alles precies vormgegeven gaat worden, dat weten wij ook nog niet precies, maar daar gaan we jullie zeker van op de hoogte houden. Komend jaar zullen we nog 4 blogs online zetten op deze projectsite over ArtEZ & Ondernemen. We zullen jullie daarin meenemen in waar wij als band doorheen gaan, en dingen waar we bijvoorbeeld tegenaan lopen.

image-1

De band

Joël Botma – trompet
Frank van Hassel – saxen
Mirco Wessolly – viool en effecten
Dung Hoang – gitaar
Philipp Ullrich – gitaar
Janik Hüsch – drums en percussie
Bouke Hofma – drums en percussie
Teun Creemers – bas en percussie
Daan Leever – bas en tenorsax
Philipp Frenzel – toetsen
Jasper Mellema – toetsen

Leg het maar eens uit aan mensen, 11 man in een band, zonder zangers. Het is niet het normale plaatje wat mensen van een band hebben, maar het schept wel meteen een verwachting. Die verwachting proberen we dubbel en dwars waar te maken. Onze optredens zitten vol met energie, mooie arrangementen en improvisaties die tot grote hoogtes stijgen. De muziek die we maken is een instrumentale, eigentijdse melange van jazz, funk, rock, latin en hip hop. We spelen voornamelijk zelfgeschreven stukken. Hoe dat klinkt, kan je hier luisteren:

https://soundcloud.com/de-raad-van-toezicht/sets/live-janiks-final-exam

Na een tijd van repeteren en zoeken naar ons geluid, zijn we begonnen met optreden. We hebben twee keer in Brebl (Nijmegen) gespeeld, en daar geëxperimenteerd met een setting waarin het publiek om ons heen zat. Dat was gaaf! Daarna zijn we geboekt voor de Music Meeting in Nijmegen. Voor ons was dat tot nu toe wel een hoogtepunt. We speelden op het Mondo podium waar honderden mensen naar onze muziek aan het luisteren waren. Ook tijdens de ArtEZ Finals van dit jaar hebben we op 3 eindexamens van onze ’raadsleden’ gespeeld.

We willen op het moment heel graag verder met deze band. Onszelf promoten, optredens regelen, opnames maken, en een naam gaan maken in de muziekscene. Het wordt dus een heel interessante tijd voor ons, want hier komt natuurlijk een hoop ondernemen bij kijken.

 image-7

Plannen

Op dit moment ligt er het plan om volgend jaar een album op te gaan nemen. We hebben ons opgegeven voor The Records, een wedstrijd waar drie bands een volledig gefinancierde cd-productie kunnen winnen. We hopen natuurlijk van harte om een van deze drie prijzen te winnen, maar dat wordt nog even afwachten. Verder zijn we druk bezig met promomateriaal maken. Er komen wat video’s van ons optreden op de Music Meeting, en we hebben onlangs onze website www.deraadvantoezicht.nl online gezet.

Er staat een redelijk groot optreden in de planning, maar we gaan hard aan de slag om meer optredens te regelen. We zijn ook aan het kijken of we misschien iemand aan kunnen trekken als booker. Dat is iemand die optredens probeert te regelen voor de band, en die misschien weer ergens ingangen heeft waar wij niet zo makkelijk zelf binnenkomen.

image-8

Financiën

De helft van de band is ongeveer ingeschreven als ondernemer, en zij factureren dan de optredens. De bandpot wordt bijgehouden op een spaarrekening van een van de bandleden. Als we straks meer gaan optreden moeten we ook hiervoor goede oplossingen gaan vinden. Moeten we als band een eigen onderneming gaan worden? Moeten we een eigen bankrekening gaan openen? Allemaal dingen die we gaan onderzoeken.

We gaan jullie van alle ontwikkelingen op de hoogte houden. Wij hebben in ieder geval super veel zin in wat er nog allemaal voor ons ligt. Tot de volgende blogpost!

image-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *