‘Uitreiking Hendrik Valkprijs’ 16 oktober 2015

Vrijdag 16 oktober zal in Museum Arnhem de Hendrik Valk Prijs 2015 worden uitgereikt.
Dit jaar zijn voor de Hendrik Valk Prijs genomineerd: Bram Bogaerts en Jesper Vos (een duo-nominatie voor hun gezamenlijk werk), Joanne Hakkert, Marjanne Kuipers, Pepijn Pluim en Juliette Thissen. De winnaar krijgt een geldbedrag van 1000 euro, een grafisch werk van Hendrik Valk en een uitnodiging om te exposeren bij kunstbeurs Art Arnhem 2015 – aangeboden door Willem Bakker, directeur van Art Arnhem.

De jury*, samengesteld uit vier kunstprofessionals en Else Valk, dochter van de Arnhemse schilder Hendrik Valk (1897-1986), bepaalde bij de eindexamenpresentaties van ArtEZ de vijf nominaties en zal nu de winnaar bekendmaken. De Arnhemse wethouder voor cultuur, Gerrie Elfrink, zal bij de uitreiking aanwezig zijn.

*De jury bestaat dit jaar uit Saskia Bak (directeur Museum Arnhem), Daniel Gross (grafisch ontwerper Catalogtree) Inge Pollet (artistiek directeur Plaatsmaken), Else Valk (dochter van Hendrik Valk) en Caroline Roodenburg (directeur Stichting Hendrik Valk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *