Collectie Arnhem 2016

Wij zijn Collectie Arnhem! Een groep van 21 studenten uit het derde jaar van Fashion Design aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, een modeafdeling die al 62 jaar bestaat en die ontwerpers als Viktor en Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau heeft voortgebracht.

Collectie Arnhem is een project waar wij ons gedurende het derde jaar bezig houden met het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en presenteren van onze eigen collectie die getoond gaat worden tijdens Amsterdam Fashion Week in januari 2016 en de ArtEZ Fashion Show te Arnhem in juni 2016. Hierbij hebben wij ook uw hulp nodig! We hebben als studenten ieder een financiële bijdrage gedaan als startbedrag, maar zijn verder afhankelijk van partners en donateurs.

Concept:
Wij beginnen daar waar de individualisering eindigt. Een ontsnapping naar een toekomst waar samen bestaan genoeg is, zonder eeuwige druk van maatschappij. Wij vormen onze eigen stroming – nieuwe romantiek – waarin optimisme in de mode wordt teruggebracht en de passie van het proces weer zichtbaar. Maximalisme is het nieuwe Minimalisme!

De collectie wordt gemaakt onder begeleiding van Suleyman Demir, Lenn Cox en Rixt van der Tol.
Met als gastdocenten; Ronald van der Kemp, Mary-Lou Berkulin en Mo Veld.

Tegenprestatie:
The Lover’s Eye Pin

Als tegenprestatie voor onze donateurs hebben wij vanaf 50 euro verschillende sponsorpakketten samengesteld met o.a. een door ons ontwikkeld sponsorproduct in de vorm van een broche.

In de achttiende eeuw wisselden rijke burgers een pin met een oog miniatuur van hun geliefde uit. Deze droegen zij op de jas in de buurt van het hart. De lover’s eye kon zo gedragen worden dat de identiteit van de geliefde geheim bleef.

Vanuit dit gegeven is dit jaar ons sponsorgeschenk ontstaan. Iedere Lover’s Eye Pin is één van de puzzelstukjes die samen de schuifpuzzel vormen van Collectie Arnhem 2016. U kunt een Lover’s Eye Pin ontvangen door ons te steunen. De Lover’s Eye Pin is een broche die met de hand wordt gemaakt met verschillende materiaalbewerkingen uit onze collectie. De vorm van de Pin komt tot stand door middel van lasercut techniek. De glasfusing bewerking maken wij ook zelf door een glaskunsttechniek te gebruiken waarbij onder hoge oventemperaturen glas versmolten wordt tot objecten. We bieden u een unieke kans om een deel van Collectie Arnhem 2016 in handen te krijgen.

Zie voor meer informatie onze website, volg ons op Facebook en Instagram.

Bron: VOORDEKUNST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *