‘Plint 17’ in Arnhem atelierruimten voor startende ondernemers

Wiegerinck Architecten bedacht een plan voor de transformatie van de drie gebouwen in het hart van het Modekwartier van Arnhem. De studentenwoningen blijven behouden, er komt een short stay voorziening en een gebouw met startersappartementen met in de plint ateliers voor startende ondernemers.

Het midden in het Arnhemse Klarendal gelegen Modekwartier is een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms.

Wiegerinck _ Steppingstone _ Arnhem

Aan de Sonsbeeksingel, tegenover Hotel Modez aan het Elly Lamakerplantsoen, liggen drie gebouwen die de kop vormen van een stedelijk blok en samen een binnentuin omsluiten. De huidige studentenhuisvesting blijft in de plannen van Wiegerinck als één gebouw behouden. Van de twee overige gebouwen wordt er één herontwikkeld tot een short-stay voorziening voor Hotel Modez.

Arnhem Mode Incubator[1]

Het laatste gebouw, direct gelegen aan de Sonsbeeksingel, wordt gerevitaliseerd tot startersappartementen met in de plint atelierruimten voor startende ondernemers. Aan deze ateliers wordt een winkelruimte gekoppeld waar de huurders hun producten in eigen beheer kunnen verkopen. De binnentuin wordt opnieuw publiek toegankelijk gemaakt waarmee tevens de atelierruimten via de achterzijde bereikbaar worden.

De concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën en showrooms van het Modekwartier langs de Klarendalseweg wordt met de nieuwe invulling langs de Sonsbeeksingel doorgetrokken naar de oostzijde van de wijk richting Arnhem Mode Incubator en Station Velperpoort.

Bron: De Architect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *