by by – Huisblogger Update 2

Wij vergelijken het ondernemerschap met het bouwen van een huis. Een huis dat stevig is, waarin geïnvesteerd wordt en waar wij jaren mee willen doen. Eerst moeten de muren staan, voordat er aan de inrichting gedacht kan worden. Na verloop van tijd is het mogelijk om mensen uit te nodigen voor een heerlijk diner.
De eerste maanden van onze weg bestonden voornamelijk uit het opbouwen van de muren van ons huis, en hoe hoog, hoe breed of hoe dik die muren dan wel zouden moeten zijn. Wij waren bezig een kader te scheppen en een frame te bouwen van waaruit wij kunnen gaan werken. Ook wel het bouwen aan het zakelijke gedeelte van ons bedrijf. Vanuit onze passie ontstond ons idee en een plan van aanpak. Wij schreven een concept over onze manier van werken, werden een VOF en bouwden een website.
 Schermafbeelding 2015-12-16 om 17.16.47
Toen onze muren stonden, begonnen wij met het inrichten van ons huis. Allereerst hebben we gekeken waar we letterlijk vandaan kwamen. Zo maakten we een trip naar Düsseldorf om te kijken wat de roots van Yuliya zijn en gingen naar het ouderlijk huis van Bart in Haastrecht. Dit gaf ons het beeld waarom wij zijn zoals wij nu zijn. Deze informatie komt als het ware terug in de vorm van ingelijste foto’s, kaartjes en posters die we op die pasgebouwde muren konden hangen.
Vervolgens zijn wij gaan kijken waar wij op dit moment staan. Waar worden we gelukkig van en wat ons negatieve energie geeft. Dit is meer een bewustwording van de huidige situatie. Zo kwamen wij er achter dat wij erg gelukkig worden van de mensen om ons heen, net als een goed werkend koffiezetapparaat. Ook merkten wij dat er negatieve aspecten in ons leven plaats vonden, zoals bijbaantjes die onze huur betalen, maar waar wij gewoon niet gelukkig van worden. Soms gaat het om keuzes maken en ergens 100% voor willen gaan, vertrouwen op een ijzersterke intuïtie.
Ook kwam er een moment voorbij om onze toekomst en dromen te bespreken. Wat willen wij eigenlijk diep van binnen? Wij schetsten een toekomstbeeld; een plan voor de aankomende jaren, zodat wij weten welke kant wij op willen gaan. Een grote droom is reizen met onze kunst over heel de wereld en mensen te bewegen. Met zo’n toekomstbeeld kunnen wij een richting bepalen en dat zal ons helpen om keuzes te maken. Er zijn vele opties die mogelijk zijn, alleen is het aan ons waarvoor wij willen gaan.
 by BY - Tanzhaus NRW
In deze afgelopen maanden deden wij twee invloedrijke ervaringen op. De eerste ervaring waren de intensieve gesprekken, in Düsseldorf met Tanzhaus NRW en kunstenaars dichter bij huis in Arnhem. Ook coachten wij het interfacultaire programma op ArtEZ. Die ervaringen leverden ons veel op en was een bevestiging op onze onderneming, namelijk interdisciplinaire samenwerking die zich in een hoger doel eindigen.  
Nu de inrichting zo goed als af is, is het tijd om mensen uit te nodigen voor heerlijke diners, goede koffie of tropische drankjes. Hierdoor krijgen wij nieuwe kansen om onze onderneming met andere ogen te zien en ons te laten inspireren door anderen. Met in de toekomst een uitbouw. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *