Raad van Toezicht – Huisblogger Update 2

Vallen, opstaan en ondernemen!

Vorige maand zijn we als band weer even met onze beide benen op de grond gezet. Op 7 november stonden we met 7 andere bands in de finale van The Records, een competitie voor alumni van verschillende conservatoria, georganiseerd door de Keep an Eye Foundation en het Conservatorium van Amsterdam. Er waren drie prijzen van een volledig verzorgde cd productie t.w.v. 10.000 euro te vergeven maar, zo bleek aan het eind van de dag, deze prijzen waren niet voor ons weggelegd. Hierop volgde enkele gevoelens van ongenoegen en onderlinge spanningen in de band, waar we even overheen moesten komen. Ondanks alles hielden we ons doel voor ogen, dus wat doe je dan? Je komt weer overeind en je gaat ondernemen.

Wat we wel aan The Records hebben overgehouden, is zendtijd op Radio 6! Op 1 december heeft Co de Kloet ons optreden bij The Records gedraaid in zijn show. Radio 6 is een zender die heel goed past bij onze muziek, dus dit is een mooi opstapje voor ons als band. Om ons nog beter online te profileren hebben we ook een nieuwe website gemaakt! We hebben gekozen voor een eenvoudige one-page website met niet meer informatie dan nodig. Bekijk het vooral eens op www.deraadvantoezicht.nl

2

11 mensen in een band zorgt voor een nodige handleiding om goed te communiceren. De ene helft woont in Duitsland, de andere helft in Arnhem. Hierdoor gaat communicatie vaak langzaam, en je hebt met veel verschillende meningen te maken. Wat onze communicatie bij elkaar houdt is een Facebook groep, waarin bijna dagelijks wel weer dingen voorbij komen. Ook gaan we voortaan Skype meetings houden om elkaar even goed te spreken over zaken, afspraken en verantwoordelijkheden helder te maken, verder te dromen, en doelen te stellen. Bijvoorbeeld over het in eigen beheer opnemen en uitbrengen van onze muziek in 2016, en welke stappen we gaan ondernemen om in bepaalde zalen en festivals terecht te komen.

Ondernemen is een essentieel onderdeel van het runnen van een band. We hebben het dan niet over de administratieve rompslomp die het muzikant-zijn met zich meebrengt, maar simpelweg je dromen en doelen praktisch gaan maken. Als je niks onderneemt, dan kom je ook nergens. Als relatief ‘jonge’ ondernemers proberen wij ons te positioneren als een solide onderneming, en een volwassen band. In een band van 11 man kom je er al vrij snel als iedereen die iets doet, ook al is het maar iets kleins, dat met excellentie probeert te doen. In onze band lopen we er helaas wel vaak tegen aan dat zaken blijven liggen, en niet goed geregeld worden. Om dit te overkomen hebben we het nodig dat we elkaar op onze verantwoordelijkheden wijzen, en dat we vaak genoeg meetings houden om op de goede koers te blijven. En daar gaan we voor, de komende tijd. We zijn ontzettend benieuwd wat we jullie over twee maanden allemaal kunnen vertellen!

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *