Ondernemen is onderdeel geworden van het hedendaags kunstenaarschap

Het is januari 2016. De lichting afgestudeerde kunstenaars van 2015 zijn alweer even afgestudeerd. De maanden dat je moet ‘bijkomen’ van je academietijd zijn nu wel over en voortleven op het werk dat je maakte tijdens je eindexamen expositie wordt langzaam minder gewaardeerd. Je bent over de rand van het nest gevallen en test op dit moment de spankracht van je vleugels.

Het is verfrissend om advies te krijgen – dat tegen alle tendensen ingaat – van iemand die dagelijks fungeert in de wereld van de hedendaagse kunst. Daarom spreekt Lieneke Hulshof, editor van Mister Motley en zelf net afgestudeerd, de komende periode met gevestigde kunstenaars, academiestudenten, jonge kunstenaars, docenten en galeriehouders. Ze leest boeken over netwerken, marketing en creatief ondernemerschap. Ze struint kunstbeurzen af en deelt visitekaartjes uit op netwerkborrels. De artikelen over dit onderwerp zullen verschijnen op dit blog; Het advies. Opdat je de adviezen die je in dit nieuwe jaar dagelijks zult krijgen niet allemaal klakkeloos hoeft aan te nemen.

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *