INNOVATIE VOUCHERS IN BEELD, RUDOLF BORGART

Het Art Business Centre stelt vanuit Gelderland valoriseert gelden beschikbaar voor Technische Haalbaarheids Studies (THS) in de creatieve sector. Het doel is om, relatief laagdrempelig, jonge ondernemers in de aller vroegste fase een idee met een technische component verder uit te laten werken. Een mooie kans voor creatieve ondernemers om in deze risicovolle startersfase van hun onderneming nieuwe frisse ideeën te kunnen door ontwikkelen.

Deze maand wordt er gekeken naar het onderzoek Extended Workspace™ van Rudolf Borgart.

Rudolf Borgart
Rudolf Borgart is een beeldend kunstenaar en zelfstandig ondernemer, oprichter van Alkonost Development. Een centrum voor research en development die op freelance basis opereert. Alkonost Development is gericht op de innovatieve en creatieve sector en werkt aan specifiek op maat gemaakte applicaties voor onze klanten. We zijn op zoek naar de grens van innovatieve ontwikkelingen met name op het gebied van Virtual Reality en algoritmische toepassingen. Rudolf Borgart volgt momenteel een Master opleiding aan de Royal College of Art.

ecc32d_c084b55770f04aa58b7f6d969d4e64f9ecc32d_bf8a1b638a654ee3ae6747f6ff7b343d
Extended Workspace™
In het project  Extended Workspace™ hebben we onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een interface die de gebruiker een materiaal manueel laat manipuleren in een digitale omgeving. Hoewel deze gedachte vrij abstract communiceert is het eigenlijk vrij simpel. Wij streven ernaar een beeldend kunstenaar, vormgever, architect en anderen, de mogelijkheid te bieden te digitale wereld naar zijn of haar hand te zetten, op een intuïtieve wijze en naar menselijke proporties.

Klik hier voor het interview waarin zijn onderzoek wordt toegelicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *