‘ArtEZ B!NGO’ Zondag 17 April 2016

Op zondag 17 april vindt in Arnhem de derde editie van ArtEZ B!NGO plaats: 6 studierichtingen, 125 studenten en zo’n 20 voorstellingen in 1 middag.

Eerste- en tweedejaars studenten van de opleidingen Jazz & Pop, Muziektheater, Fine Art, Creative Writing, Toneelschool en Dans werken samen aan een performance, installatie of video. Zondag 17 april zijn de eindresultaten te zien in het Rietveldgebouw van ArtEZ en in Museum Arnhem.
 
Deze week worden naast het Rietveldgebouw twee zeecontainers geplaatst, die deel uitmaken van het festival. Meteen na Pasen begint de intensieve voorbereidingsweek. 
 
B!NGO is een samenwerkingsproject van zes verschillende opleidingen, dus van zes verschillende kunstvakken. De studenten mogen zelf kiezen met wie ze samenwerken, zolang het maar iemand van een andere discipline is. Groepjes bestaande uit verschillende makers werken onder begeleiding van coaches uit verschillende disciplines een week lang samen aan een eindproduct dat 17 april getoond wordt. Een mix van schrijvers, beeldend kunstenaars, componisten, acteurs, muzikanten, dansers; de mogelijkheden zijn rijk en de uitkomsten nog rijker.
Kom kijken, en laat je verrassen!
 
B!NGO | vele voorstellingen in 1 middag. De voorstellingen duren maximaal 10 minuten waardoor het makkelijk wordt om lekker veel te gaan zien. Werk van jonge makers die we later terug gaan zien in de musea, concertzalen en schouwburgen van Nederland. 
 
De helling op | af. De B!NGO-locaties zijn het ArtEZ Rietveldgebouw en Museum Arnhem. Op de helling tussen beide locaties ligt een wandelpad dat het makkelijk maakt van ArtEZ naar het museum te lopen en andersom. Het weekend van 16/17 april is bovendien Museumweekend, zodat Museum Arnhem gratis te bezoeken is.
 
Datum: zondag 17 april Tijd: van 12.00 tot 17.00 uur Locaties: ArtEZ, Onderlangs 9 | Museum Arnhem, Utrechtseweg 87, Arnhem Entree: gratis 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *