Oproep aan architecten, vormgevers en (e)-makers

Heb je een goed verhaal, ontwerp of installatie, en wil je die presenteren in New York, Toronto en Amsterdam?

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept, in samenwerking met N-Festival, architecten, vormgevers, verhalenvertellers en makers uit de e-culture uit om een projectvoorstel in te dienen. Gehonoreerde voorstellen kunnen een plek verwerven in de programmering van Northside Festival in New York, Endless City in Toronto en N-festival in Amsterdam. Het overkoepelende thema is de wijze waarop de lokale stedelijke condities van invloed zijn op hun projecten. Ben je geïnteresseerd, of ken je iemand die hierin geïnteresseerd is? Indienen kan tot en met 14 april 2016 via Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via: hello@n-festival.com

New York – Toronto – Amsterdam
De Open Call maakt het voor ontwerpers en makers mogelijk zich te presenteren tijdens twee of drie van de deelnemende festivals. Net als N-Festival kennen Northside en Endless City beide een inhoudelijk programma met design- and innovation talks waarin makers hun idee, project of verhaal kunnen delen met een publiek van professionals.

‘Traveling Dialogue’
Het doel van de presentaties is om een traveling dialogue tussen makers en steden op gang te brengen: een gesprek tussen twee of meer steden. De makers worden uitgedaagd om in hun voorstel in te gaan op de wijze waarop de lokale stedelijke condities van invloed zijn op hun ontwerppraktijk. Wat zijn de voor- en nadelen van het lokale ontwerp- en cultuurklimaat? Wat is de rol en betekenis van innovatie of design in de context van de verschillende steden en hoe verandert hun verhaal als het in New York, Toronto of Amsterdam wordt gepresenteerd?

De aanvragers die we voor ogen hebben zijn bij voorbaat genre overstijgend en combineren verschillende disciplines. N-Festival is op zoek naar sprekers en projecten die door hun excellente kwaliteit bijdragen aan het versterken van de internationale reputatie  van de Nederlandse creatieve industrie.

Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor de website van N-Festival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *