Raad van Toezicht – Huisblogger Update 3

Terrein vergroten

Ha beste lezers! De vorige blog hadden we het over hoe we €10.000 aan onze neus voorbij hadden zien vliegen. Inmiddels zijn we die teleurstelling allang voorbij. Het gaat hard met de Raad, en we zijn up and running! De afgelopen tijd is er niet stilgezeten door onze bandleden. Er wordt hard gewerkt om optredens te regelen, er wordt hard gerepeteerd door de band, en er worden grootse plannen gemaakt voor het komende jaar. Het voelt alsof we de afgelopen tijd flink terrein aan het vergroten zijn, en dat we een belangrijk fundament leggen voor de tijd die nog komt. We vertellen jullie in deze blog alles wat we mogen vertellen! 

Goede keuze
Een hele goede keuze die we een tijdje geleden hebben gemaakt, is om in zee te gaan met een booker. Voor degene die niet weet wat dat is: een booker is iemand die namens jouw band verschillende podia aanschrijft en daar probeert optredens te regelen, met als tegenprestatie een aantal procent van de gage. In ons geval hebben we gekozen voor een goede vriend van de band, Patrice Zeegers. Hij heeft veel ervaring in de muziekscene waar wij ons in begeven, en heeft onze band al eens eerder geboekt en gemanaged. Samen met onze drummer Bouke heeft hij foto’s, video en tekst verzameld, aangescherpt en opgestuurd naar podia die ons geschikt leken voor de band. Hier zijn al mooie aanvragen uit voortgekomen, waar we jullie hopelijk snel meer over kunnen vertellen.

Blogpost 3 foto 3

Allemaal naar de kapper
Ondernemerschap zit hem ook in de uitstraling! Voor optredens worden we vaak gevraagd om een bandfoto te sturen. Voorheen stuurden we dan vaak onze gouwe ouwe fish-eye foto (onze profielfoto), maar daar zijn we tegenwoordig minder tevreden over, en er ontbreekt ook nog eens een van de bandleden. Afgelopen zaterdag moesten we er na de repetitie dan toch aan geloven; de bandfoto! Fotograaf Jos Beijer heeft wat mooie kiekjes van onze band geschoten, en binnenkort krijgen we ze onder ogen te zien. Spannend!

Plannen voor de zomer
Momenteel zijn we hard aan het sparen, en hopen we deze zomer ons eerste debuutalbum te kunnen gaan opnemen! Dit is een wens die we al langer koesteren, en waar we erg naar uitkijken. De plannen zijn om geen studio te boeken, maar zelf een ruimte en apparatuur te gaan regelen, om de kosten enigszins te beperken. Het voordeel van zo’n grote band is dat er altijd wel mensen zijn die genoeg ervaring met dat soort zaken hebben. Dus hebben we een kleine projectgroep gemaakt om dit grote project vorm te gaan geven. Dit werken met projectgroepen is misschien wel een sleutel voor het vele regelen binnen de band. We zijn er in ieder geval achter gekomen dat we niet voor ieder ding weer een aparte discussie op Facebook moeten openen, dus communiceren we steeds vaker binnen kleine groepjes als er snel dingen geregeld moeten worden.

blogpost 3 foto 1

Ondernemen is niet stilstaan
Is stilstaan echt achteruitgang? Dat weten we niet precies. Maar stilstaan is in ieder geval stilstaan, en dat willen we niet. Zoals we in onze vorige blog al vertelde: ”Als je niks onderneemt, dan kom je ook nergens.” En die uitspraak heeft zichzelf de afgelopen twee maanden zeker bewezen. Er is veel met elkaar gesproken, veel geregeld en gedaan, en veel ondernomen. En dat voelt goed. Want als je niet stilstaat, dan ben je aan het ondernemen. Tot de volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *