De Raad van Toezicht – Huisblogger Update 4

De vergadering is geopend!
Er is een flink mooie lijst met vergaderingen (optredens) in aantocht! Een aantal headliners die we al mogen verklappen: 13 mei spelen we op het hoofdpodium van Jazz in Duketown, 28 mei vergaderen we op Amersfoort Jazz, en op 26 juni spelen we in het vertrouwde Arnhemse Sonsbeek park op Park Open! Bij het plannen van deze optredens komt een hoop kijken en we willen jullie in deze blog graag meenemen in onze ervaringen.

12670908_1245640575465975_7492557444682083966_n

Leiderschapsstructuur binnen de Raad
We zijn onszelf de afgelopen tijd op een aantal punten tegengekomen. Een van die punten was onze leiderschapsstructuur, deze was veel te democratisch. Soms moesten er snel zaken besloten worden, en dan hadden we daar alle elf vervolgens een mening over. Als het communiceren dan ook nog eens via Facebook verloopt dan kan je wel een beetje raden waar het op uit loopt.. ..Totale chaos. Maar dat zijn natuurlijk allemaal ervaringen waar je van kunt leren. Na tot de conclusie te zijn gekomen dat het allemaal niet zo handig liep, hebben we besloten dat er een kleinere groep binnen de band komt die zich bezig houdt met de meeste regelzaken. Ook zijn er voor sommige specifieke zaken kleinere projectgroepen aangesteld. Hierdoor zijn mensen ook makkelijker op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. Het is en blijft belangrijk dat iedereen die een taak heeft, groot of klein, deze zo goed mogelijk probeert uit te voeren.

5

Vergadering met pasen
Op Tweede Paasdag hebben wij een hele toffe vergadering gehad op het Easter Jazz festival in Café The Shuffle in Nijmegen, en het was ontzettend drukbezocht! We hoorden van een aantal mensen dat ze ons al voor de tweede of zelfs derde keer kwamen bekijken, en er was zelfs iemand enthousiast om een portret (video) van ons te gaan maken in de nabije toekomst, tof! Zo merk je weer de lol die er in zit als je doet wat je het liefste doet. Doen wat je het liefste doet is een grote drijfveer en een essentieel onderdeel van onze band. We ondernemen zo graag omdat we onze band zo tof vinden. Hoe goed of slecht het ook gaat, er gaat niks boven met z’n elven het podium delen en mooie muziek maken! Een van de bezoekers van Easter Jazz heeft ons op een mooie manier vast weten te leggen onder het spelen. Deze tekeningetjes zie je door deze blog heen. Hier zie je nog een filmpje van de soundcheck: https://www.facebook.com/deraadvantoezicht/videos/885227064936555/

Hoe nu verder?
We gaan vrolijk verder met plannen maken. Hoe kunnen we die festivals plat gaan spelen, hoe zetten we onszelf nog meer op de kaart. Waar kunnen we nog meer gaan spelen, hoe gaan we ons album opnemen, hoe kunnen we onszelf het beste promoten en ga zo maar door!

Op het moment ligt er het idee om een stichting te worden om makkelijker te kunnen gaan factureren en niet allemaal privé belast te worden. Allemaal super interessante dingen waar we jullie de komende blog allemaal van op de hoogte gaan houden. Tot snel!

2 3 4 6 5 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *