Financiering voor talent

De Talentlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid. Het is een lening van maximaal € 40.000 tegen een lage rente van 3%. De afsluitkosten zijn eenmalig € 50. 

Voor wie is de Talentlening bedoeld?
De Talentlening is voor individuen en organisaties uit alle disciplines in de creatieve sector die aantoonbaar een professionele beroepspraktijk hebben. Je dient in Nederland woonachtig en werkzaam te zijn en je wil een concrete volgende stap zetten in je ontwikkeling. De lening is bedoeld voor investeringen in je beroepspraktijk die je terug kunt verdienen.

Kom ik aanmerking?
Kunstenaars, creatieven of culturele instellingen die mee doen aan een talentontwikkelingsprogramma van de ‘cultuurfondsen’ (film, beeldende kunst, letteren, creatieve industrie, podiumkunsten, urban arts) komen sowieso in aanmerking voor de Talentlening. Recent afgestudeerden van een kunstvakopleiding ook. Is dit niet op jou van toepassing, maar denk je wel in aanmerking te komen voor de lening, dan kun je een aanvraag indienen voorzien van een persoonlijke motivatie van maximaal één A4 en een externe referentie. De Talentlening is niet gebonden aan specifieke disciplines en staat open voor originele ideeën, projecten, kunstenaars en creatieven.

Aanvragen
Een Talentlening vraag je aan via het aanvraagformulier. Wanneer we je aanvraagformulier hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging. Mochten we nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen wij contact met je op.

Meer informatie
Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met Jennifer.

Logo-Ministerie-OCW-groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *