Ilse Moelands – Huisblogger Update 4

De hangaar waar de relaunchparty werd gehouden. De tent op de achtergrond was voor het feest, omdat de hangaar zelf ontzettend koud was.

Alice in (business) Wonderland
08-04-2016
Ik schrijf deze blog, terwijl ik op bed in een hotelkamer in het midden van Frankrijk zit. Niet voor een vakantie, maar voor een echte zakenreis. Ik vraag me af hoe ik hier terecht ben gekomen. Het voelt zo onwerkelijk. Samen met twee anderen ben ik een rebrand opdracht aangegaan, voor een bedrijf uit Luxemburg (de opdracht voor het geld, uit mijn vorige blog, waarvoor ik mijn principes wel heel snel overboord gooide). Via via is het bedrijf bij ons terecht gekomen, met de vraag of we binnen twee weken een nieuw logo wilde ontwerpen en een nieuwe huisstijl. Gekkenwerk, dachten wij. Dat was het ook. Inmiddels zijn we zes weken verder en is het een mooi avontuur gebleken. Vanavond is de ʻrelaunch partyʻ in de hangaar van het bedrijf. Iets waar we ons behoorlijk oncomfertabel bij voelen, anderzijds hebben we er zin in. Ik voel me af en toe net als Alice in Wonderland. Ik kan me zo verbazen over de wereld waarin ik me nu begeef. Hij is snel, hard, veranderlijk, rijk, en extravagant tegelijk. Ik haat hem en toch houd ik er van.

IMG_4634

Het nieuwe logo wat ik met mijn team heb ontworpen, op de deur van de hangaar van het bedrijf. Het was zo cool om ons ontwerp in actie te zien.

Masterclass
Naast de opdracht, heb ik de afgelopen weken ook de masterclass Personal Branding gevolgd op ArtEZ Zwolle. Deze cursus kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik worstelde met mezelf en mijn principes. Wat wil ik nou eigenlijk? Ook had ik grote moeite om in een paar woorden uit te leggen wat ik precies doe en wie ik als ontwerper ben, zeker als ik mijn werk niet kan laten zien.

De masterclass heeft mij geholpen op een rijtje te zetten wat ik wil. Het was zwaar om (weer) zo in mezelf te gaan graven, aan de andere kant voelt het alsof ik nu minder rondzweef en beter weet wat ik doe. De groep was heel divers, met mensen uit allerlei verschillende disciplines, van klassiek zangeres tot docent DBKV. Ik vond het super eng om mijzelf bloot te geven aan een groep nieuwe mensen. Toch besefte ik me algauw dat dit de beste spiegel is, die je kunt hebben. De eerste paar weken was ik overweldigd door alle modellen en stugge marketing theorieen waarmee we confronteerd werden. Ik kwam er helemaal niet uit en voelde me langzaam verzuipen. Toen heb ik besloten dat ik elke week een aantal uur de tijd zou nemen, om de modellen naar mijn hand te zetten. Zo heb ik bijvoorbeeld een verhaal over mijn doelgroep geschreven. Hierdoor kreeg mijn doelgroep een gezicht in plaats van dat het een opsomming van data en feitjes was. Ik zou de masterclass zeker aanraden, maar alleen als je het zelf echt wilt. Het is hard werken (elke week een hele dag terug naar school + huiswerk) en alleen zinvol als je je 100% inzet.

IMG_4635

Ik samen met één van mijn opdrachtgevers en een gast van het event

Vooruitblik
11-04-2016
Inmiddels ben ik terug van de bizarre reis naar Frankrijk. Ik ben totaal uitgeput, maar ook ʻhigh on a rushʼ. De opdracht uit Luxemburg gaan we afbouwen de komende weken, dus komt er weer ruimte voor andere dingen. Daar kijk ik erg naar uit. Zo ben ik voor een expositie aan het experimenteren met bladgoud, wat een mooie afleiding is van al het digitale grafische werk van de afgelopen weken. Ook ga ik met het team waarmee ik samen heb gewerkt, kijken of we samen als bedrijf verder willen om meer van dit soort opdrachten aan te nemen. Iets waar ik twee maanden nog totaal niet voor open stond. Ik zag de opdracht als iets los. Iets waarmee ik even flink kon cashen en dan gauw weer verder met andere leuke dingen. Inmiddels weet ik, dat alle dingen die ik doe niet los van elkaar te zien zijn. Ik ben de verbindende factor. Er is een reden dat het bedrijf in Luxemburg voor ons hebben gekozen en daar hoef ik me niet voor te schamen. Iets wat ik eerder wel deed. Ik vond het zelfverloochening. Geldwolf. Het zoeken naar wat ik wil gaat verder, waarschijnlijk stopt dat nooit. Dat maakt ook niet uit. Anders zou mijn leven wel erg saai zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *