Subsidiemogelijkheden illustratie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Nederlands Letterenfonds organiseerden een besloten bijeenkomst over illustratie, kinder- en jeugdboekenillustratie, strips en graphic novel. Op de agenda stonden onder andere de zichtbaarheid van het vakgebied, de subsidie- en andere financieringsmogelijkheden. Onder de aanwezigen bevonden zich illustratoren, tekenaars, vertegenwoordigers van uitgeverijen, platforms en fondsmedewerkers. Beide fondsen bieden mogelijkheden voor het subsidiëren van projecten en publicaties op het gebied van illustratie en trekken daarom gezamenlijk op in het benaderen van deze discipline.

Subsidiemogelijkheden illustratie
Sinds 2012 kunnen makers van autonome en toegepaste illustratie, kinder- en jeugdboeken, strips, graphic novels en andere beeldmakers terecht bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Aanvragen kunnen o.a. gedaan worden door makers, instellingen of uitgevers. De aanvraag kan een concreet plan betreffen, maar ook een idee voor een project of een kleinschalig onderzoek kan in aanmerking komen. Een intentieverklaring van een uitgever is geen voorwaarde voor een subsidieaanvraag bij het Stimuleringsfonds. Wel dient er sprake te zijn van ‘cofinanciering’. Voor makers kan dit in de vorm van een eigen bijdrage, bijvoorbeeld in eigen uren. Makers kunnen indienen bij de deelregeling Vormgevingen Talentontwikkeling (indien niet langer dan vier jaar afgestudeerd), organisatoren bij de deelregeling Activiteitenprogramma’s of de Festivals.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft het Stimuleringsfonds een serie vervolgstappen opgesteld, lees deze op de website van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De afbeelding boven dit artikel komt uit de publicatie Wauw Pauw van Yoko Heiligers, ondersteund vanuit de Deelregeling Vormgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *