Eindexamen studenten klassieke muziek starten een bijzondere crowdfunding

Paul van Dalen (bachelor HaFaBra directie), Sjoerd de Vries (bachelor klassiek hoorn) en Tjeerd Vrieswijk (master klassiek hoorn) werken samen aan een première van een werk voor twee solohoorns en het Frysk Fanfare Orkest. Een bijzondere compositie want nog niet eerder werd er een werk geschreven voor twee hoorns en een Fanfare Orkest. Zaterdagavond 1 juli 2017 zal dit plaatsvinden in theater De Spiegel te Zwolle. Een compositie maken kost veel geld en om dit te realiseren zijn de eindexamenstudenten een bijzondere crowdfunding gestart!

Het eindexamen is een begin van een nieuw avontuur, en voor deze productie hebben de eindexamenstudenten een nieuwe stichting opgericht genaamd: ‘Kunstpalet’. Een stichting die ze oprichten om in de toekomst vele producties te kunnen vormgeven en nieuwe producten te maken. Kunstpalet combineert verschillende kunstvormen, waarbij ieders professie wordt gerespecteerd.

De eerste productie van Kunstpalet vindt plaats in Theater de Spiegel te Zwolle. Naast het werk voor twee solohoorns en Fanfare Orkest schrijft de Nederlandse componist Arend Gerds een ensemble stuk voor twee hoorns, sopraan/baritonsaxofoon en slagwerk, bij dit werk zal een spectaculaire ‘Flying Art’ te zien zijn. Het wordt een samenwerking met meer dan 60 muzikanten, een combinatie van professionals en amateurs!

Bekijk meer informatie over dit mooie project op www.voordekunst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *