Startersvouchers voor ArtEZ Alumni

ArtEZ alumni ontvangen een startersvoucher vanuit Gelderland valoriseert voor hun vernieuwend businessplan.

Gelderland valoriseert is een samenwerkingsproject van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Dit samenwerkingsproject heeft zich ten doel gesteld het innovatieve vermogen in de regio Gelderland te versterken o.a. door financiële middelen beschikbaar te stellen voor startende ondernemers met een innovatief karakter. Studenten en alumni van bovengenoemde kennisinstellingen kunnen een beroep doen op deze middelen.

Corine van der Wal (graphic design 2014), Sanne Arbouw (docent theater 2016), Karlijn van der Schaaf (toneelschool 2016) en Britt de Vries (docent dans 2016) wisten de beoordelingscommissie te overtuigen van de potentie van hun bedrijfsconcept en ontvingen een startersvoucher van €2.500,00.


Boekhandel WALTER

Een kleine boekwinkel in de Spijkerbuurt van Arnhem met een oeuvre van moderne Engelstalige literatuur tot onlangs vertaalde cultuurfilosofie, van Marxistische maatschappijkritiek tot aan kritische kunstpublicaties. Naast het verkopen van boeken organiseert WALTER lezingen, boekpresentaties en informatieve vrijdagmiddagborrels. WALTER is ook geregeld te vinden op festivals, debatavonden of kunstexposities waar zij een op maat gemaakte selectie boeken voor samenstellen. WALTER is een initiatief van grafisch ontwerper Corine van der Wal en programmamaker Krista Jantowski.
www.walterinarnhem.nl

 

Theaterstudio voor mensen met een beperking

In samenwerking met SIZA zal deze theaterstudio van Sanne Arbouw en Merel van Lieshout in dienst staan voor theater voor mensen met een beperking. Vanuit deze positie begeleiden Sanne en Merel ook toekomstige theaterdocenten – studenten van ArtEZ – in het werken met deze doelgroep. (Website i.o.)
Sannearbouwmereldvanlieshout@gmail.com

 

Instituut voor seksuele voorlichting

Een bureau voor research en educatie in seksuele voorlichting. Theatermaker Karlijn van der Schaaf streeft ernaar een educatie pakket voor sexuele voorlichting te ontwikkelen wat landelijk gegeven kan worden en op verschillende momenten in je middelbare schoolperiode terugkomt. Hierbij gebruikt ze theater als uitgangspunt/middel voor de communicatie. Voor de ontwikkeling van dit pakket werkt zij nauw samen met docenten, kunstenaars, seksuologen, leerlingen, onderzoeksbureaus en andere kenniscentra.
www.karlijnvanderschaaf.com

 

Credits: Anouk Schamper Fotografie

Studio voor danseducatie, videofeedback en producties

Britt de Vries heeft een methode ontwikkeld die binnen het dansonderwijs gemotiveerde leerlingen sneller laat groeien. Ze maakt docenten wegwijs in het hanteren en inzetten van deze methode en het kunnen werken met de technische elementen. Met de komst van smartphones en tablets met ingebouwde camera’s is deze toepassing van videofeedback voor een groter publiek toegankelijker geworden. Britt biedt wokshops, lezingen en een coaching traject aan waarin zij dansdocenten begeleidt in deze nieuwe methodiek.
www.brittdevries.nl

Nieuwe startsersvouchers 2017

Ook in 2017 kunnen studenten en alumni van ArtEZ weer een aanvraag doen voor een startersvoucher.

Het Art Business Centre biedt elke aanvrager een opleidingstraject aan ter voorbereiding van de pitch voor de beoordelingscommissie. Dit opleidingstraject bestaat uit een pitchtraining, een Business Model Canvas en een financieel verdienmodel en wordt gratis aangeboden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cily Smulders: c.smulders@artez.nl of bel 026 – 3535631

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *