‘If The Apocalypse Comes, Beep Me’ Vrijdag 10 maart 2017

WALTER en Theater aan de Rijn organiseren een uniek avondprogramma over Buffy The Vampire Slayer, het einde der tijden en feminisme! ‘Het voelt de laatste tijd een beetje als het einde der tijden. Het rommelt en dondert aan alle kanten, elke dag slaan we de krant angstvallig open. Tijd om versterking in te roepen. En wie beter dan iemand die meerdere keren voor het einde der tijden heeft gestaan and punched that motherfuckah in the face? Haar telefoonnummer hebben we niet, dus daarom roepen we het hardop, hear us roar: tijd voor Buffy!

De avond wordt een bijzondere verzameling van academici, schrijvers en bovenal fans gaan op 10 maart in Theater aan de Rijn met elkaar in gesprek over de legendarische televisieserie Buffy The Vampire Slayer.

Line-Up:
Linda Duits (mediawetenschapper aan de UU en UvA) geeft een inleiding over populaire cultuur, waarom deze het bestuderen waard is en wat Buffy betekende voor de ontwikkeling van televisieseries. Liselore van der Zweth, (columniste bij Vileine) vertelt ons hoe Buffy haar onomkeerbaar inwijdde tot het feminisme. Vrouwkje Tuinman (dichter, schrijver en journalist) bespreekt de invloed van Buffy op haar werk (en waarom er een foto van Spike op haar wc hangt). Marc van der Holst (striptekenaar, schrijver en muzikant) heeft de serie nooit gezien en heeft daar een soort van spijt van. Hoe dat in elkaar steekt, legt hij uit in een speciale voordracht. Na deze voordrachten volgt een tafelgesprek waarin de sprekers hun favoriete Buffy-momenten laten zien. Hiervoor zetten we chips en M&M’s op tafel en zwengelen we YouTube aan. De gespreksleiding is in handen van Jan Gipman.

Datum: 10 maart
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn
Tickets: 10 euro via www.theateraanderijn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *