Aanvraagronde buitenlandateliers van Mondriaan Fonds

Heb je een droom om een tijd te werk te maken in het buitenland en je te laten inspireren door een nieuwe omgeving? Dan kan je die waarmaken door bij het Mondriaan Fonds een aanvraag te doen voor buitenlandateliers!

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenland ateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Aanvragen voor een verblijf in één van onderstaande buitenlandateliers worden tijdens door het Mondriaan Fonds vastgestelde jaarlijkse rondes beoordeeld. De deadlines voor het aanvragen voor een werkperiode in 2018 zijn op 14 april, 22 september en 13 oktober 2017.

Een bijdrage voor een verblijf in een van de buitenlandateliers kan vanaf twee maanden voor de deadline, via het digitale aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds worden aangevraagd. Hier kan je een digitaal aanvraagformulier invullen en versturen met in de (onderstaande) checklist gevraagde bijlagen. Per ronde kan voor maximaal twee ateliers worden aangevraagd, waarbij de aanvrager moet aangeven welk atelier de voorkeur heeft. Klik hier voor de FAQ over online aanvragen.

Bekijk hier de onderstaande plaatsen waar je allemaal een buitenlandatelier kan krijgen.

Deadline 14 april:
FLORA ars + natura, Bogotá (Colombia)
Arts Initiative Tokyo (Japan)
AIR Berlin Alexanderplatz (Duitsland)
Wiels, Brussel (België)
U-Jazdowski Residency Programme, Warschau (Polen)
ISCP, New York (V.S.)
IBB, Willemstad (Curaçao)
Projectstudio China, Beijing
Capacete, Rio de Janeiro (Brazilië)
Calcutta Art Research Foundation (India)

Deadline 22 september:
Schloss Ringenberg (Duitsland)

Deadline 13 oktober:
Delfina Foundation, Londen (Engeland)
Atelier Holsboer, Parijs (Frankrijk)
Deltaworkers, New Orleans (V.S.)
Projectstudio Berlijn (Duitsland)
Tembe Art Studios (Suriname)
CCS Bard (V.S.)
Cemeti Art House (Indonesië)

Lees ook de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *