‘BNO lezing met: Designpolitie, Robin Stam en Merijn Hos’ Dinsdag 21 maart 2017

BNO organiseert dinsdag 21 maart in Utrecht een avond met inspirerende lezingen van o.a. Designpolitie, Robin Stam en Merijn Hos.

De Designpolitie is een grafisch ontwerpbureau dat 21 jaar geleden is opgericht door Richard van der Laken en Pepijn Zurburg. Zij ontwerpen branding en communicatie voor o.a. Pictoright, KPN, Theater Frascati, Roots Festival en CBRE. Daarnaast maakt de Designpolitie samen met Herman van Bostelen en Lesley Moore al ruim 10 jaar de visuele column Gorilla. Met het project What Design Can Do proberen zij sinds 2011 door middel van events, challenges en publicaties te laten zien hoe ontwerp ingezet kan worden om maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen.

Merijn Hos is illustrator, beeldend kunstenaar en treedt af en toe op als art director. In 2004 startte hij na zijn studie Illustratie aan de HKU zijn eigen ontwerppraktijk in Utrecht. Merijn’s werk kenmerkt zich vaak door speelsheid en psychedelica uitgevoerd met diverse technieken, van sculptuur tot computer graphics. In zijn beroepspraktijk werkt hij dan ook aan nogal uiteenlopende projecten en werkt net zo graag aan een lowbrow kopieerboekje als aan een gelikte reclamecampagne. Als illustrator wordt hij vertegenwoordigd door Hugo & Marie in NY, Agent Pekka in Helsinki en Makers MGNT in Melbourne en werkt hij voor opdrachtgevers over de hele wereld zoals Calvin Klein, Apple en Pepsi. In Nederland is Merijn verantwoordelijk voor de art direction voor het festival Down the Rabbit Hole.

Robin Stam is een grafisch ontwerper met een breed werkveld. Hij ontwerpt o.a. boeken, identiteiten, illustraties voor onder meer Het Zeeuws Museum en Museum Lakenhal. Naast zijn grafische werk is Robin onderdeel van Rotganzen, een kunstenaarscollectief dat werk maakt op de grens van kunst en design, meestal met een humoristische inslag. Soms zonder opdrachtgever maar meestal in opdracht. Het werk van Rotganzen is inmiddels van Spijkenisse tot Japan te bewonderen.

Datum: 21 maart
Aanvang: 20.00 uur  (19.30 zaal open)
Locatie: Vechtclub XL, Europalaan 2B in Utrecht
Tickets: BNO-leden gratis, niet-leden 5 euro, studenten 3 euro
Aanmelden:  utrecht@bno.nl of BNO Utrecht Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *