Lizzy Ossevoort – Huisblogger Update 3

Amerika

Al heel lang heb ik de droom om te reizen en te studeren in de USA. Mijn Engelse taal verbeteren, nieuwe muzikanten ontmoeten, veel muziek maken en de mentaliteit daar leren kennen. Dus ik had met mezelf afgesproken, ‘In september ga ik 3 maanden naar de USA om te ontdekken hoe het daar is’. Dit wou ik combineren met lessen, workshops en masterclasses. Financieel gezien gaat dit me niet alleen lukken. Dus heb ik de Van Den Ende Foundation benaderd, met de vraag of zij mij kunnen ondersteunen d.m.v. een beurs.

Van Den Ende Foundation is een cultuurfonds dat studiebeurzen verleent aan jong talent en het geeft hen de mogelijkheid om te ontwikkelen tot een professioneel artiest. Een aantal weken geleden heb ik bij dit bedrijf een beurs aangevraagd voor mijn plan om naar Amerika te gaan. Jammer genoeg was mijn plan niet duidelijk genoeg om een beurs te krijgen. Dit kwam omdat ik nog niet dingen vast had staan. Ik had nog geen lessen ingepland, nog geen workshops op het oog, nog geen contact gekregen met scholen. Maar na overleg met een contactpersoon bij de Foundation heb ik ondersteuning gekregen over hoe ik wel een beurs zou kunnen krijgen.

Vorig jaar heb ik al zanglessen van Fay Claassen gehad wat erg leuk en interessant was, hopelijk dit jaar weer! 

Voor volgend jaar heb ik het plan om 10 lessen te gaan volgen bij Fay Claassen. Zij inspireert mij enorm en ik kan nog super veel van haar leren. Ik wil graag werken aan m’n improvisatie in jazz-songs. Hiervoor kan ik een beurs aanvragen en daar ben ik dan ook veel mee bezig. Om aankomend jaar te gaan studeren ben ik helaas te laat, de toelatingen daar zijn enorm vroeg. Maar voor volgend jaar zou het wel kunnen.

Amerika moet dus nog een jaartje wachten…

Lesgeven

Tijdens mijn studie heb ik een jaar lesgegeven aan kinderen bij Telekids Musicalschool. Hier heb ik zoveel plezier gehad en heb ik ontdekt dat ik het heel erg leuk vind om met kinderen te werken. Dit wil ik nu graag doorzetten. Ongeveer anderhalve maand geleden kwam het idee om 2 zangcursussen voor kinderen te gaan geven aan huis. Hier ben ik nu al een tijdje mee bezig om dit te promoten alleen ging dit niet zo makkelijk. Er gaan dan heel veel dingen door je hoofd, ‘misschien is de omgeving niet geschikt’, ‘ben ik te duur?’, ‘heb niet op de juiste manier reclame gemaakt?’. Maar goed er zijn genoeg aanmeldingen om aan de slag te gaan. Dus dat gaat ook gebeuren.

De eerste cursus is voor kinderen van 8 tot 10 jaar oud. Het gaat er in deze cursus om dat kinderen enthousiast raken van zang! Ik ga met de kinderen liedjes zingen, zangoefeningen doen en werken aan presentatie (zelfvertrouwen). Maar bovenal vind ik het plezier het allerbelangrijkste!

De tweede cursus is voor kinderen van 12 tot 15 jaar oud. Deze kinderen zijn al oprecht geïnteresseerd in muziek. Tijdens deze cursus wil ik wat persoonlijker werken. We gaan werken aan solozang, zangtechniek, presentatie, interpretatie en nog veel meer! Maar ook plezier staat voorop!

‘One’ van mijn band Any Vegetable die we drie maanden geleden hebben opgenomen

Ondernemen is een groot spel natuurlijk. En ik moet nog heel veel leren om dat spel goed te kunnen spelen. Ik merk dat ik ondernemen erg interessant vind, maar dat het eigenlijk nog heel moeizaam gaat. In het muzikantenwereldje is het allemaal ons kent ons. Ik kan wel naar iedereen mails sturen met de vraag of ik kan komen spelen, maar vaak krijg je geen eens reactie, of ik kan komen voor een bordje eten.

Ik denk dat ondernemen voor muzikanten een combinatie is van heel veel dingen. Je moet je heel veel laten zien, altijd kwaliteit leveren, hard werken, een goede persoonlijkheid hebben en je moet een beetje zakelijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *