‘UURTJE OOST’ Donderdag 30 maart 2017

Uurtje Oost presenteert donderdag 30 maart Triple Bill Theater & Dans met Booi Kluiving (3e jaars ArtEZ Toneelschool) en Maxime Kroot (4e jaars Bachelor Docent Dans ArtEZ). Een avond waarin de makers het gesprek aangaan en waarin Uurtje Oost drie korte voorstellingen presenteert.

Plastic, theater/literatuur
Booi Kluiving schrijft en maakt onder begeleiding van Lowie van Oers een korte voorstelling getiteld Plastic. Plastic is een poëtische en theatrale vertelling over de maakbaarheid van de mens en de tijdelijkheid van de dingen die we gebruiken waarin vragen worden gesteld als: Is plastic daadwerkelijk zo slecht als we denken? Zijn we niet juist door silicone borsten, botox lippen en prothese benen ons sneller dan ooit aan het evolueren? En waarin hij uiteindelijk als patatbakje gedumpt wordt en in de plastic soep terecht komt waarna hij als Polyvinylchloride-profeet weer opstaat om wraak op de mensheid te nemen.Emoagon, dans/ work in progress
Ashley Kosman en Robbert van Ankum (2e jaars ArtEZ Bachelor Docent Dans) doen onderzoek naar hun eigen unieke bewegingsstijl. De choreografie Emoagon gaat over de innerlijke (emotionele) strijd die een individu met zichzelf kan hebben over moeilijke keuzes in het leven. Vallen en opstaan zijn de leidraad om het uiteindelijke doel te bereiken.Onderzoek Contact Improvisatie, dans/work in progress
In haar afstudeervoorstelling gaat Laura Saumweber (4e jaars ArtEZ Bachelor Docent Dans) door middel van contactimprovisatie op zoek naar een staat van fysiek vertrouwen tussen de dansers. Ook onderzoekt ze de onderlinge verhoudingen die ontstaan gedurende het creatieproces van een choreografie.

De makers gaan graag het gesprek met je aan, dus blijf na afloop nog even hangen aan de bar!

Datum: donderdag 30 maart
Aanvang: 17.00 – 18.00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn
Entree: Gratis, reserveren is niet nodig
Meer informatie: www.generaleoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *