‘I Am Not Your Negro + inleiding door Wayne Modest’ Donderdag 11 mei 2017

James Baldwin: schrijver, dichter, betrokken activist en bezield spreker. Dertig jaar na zijn dood verschijnt de documentaire I Am Not Your Negro (Raoul Peck, USA, 2017), gebaseerd op een ongepubliceerd boek van Baldwin waarin zijn vriendschap en verwantschap met civil rights leaders Malcolm X, Martin Luther King en Medgar Evers centraal staat. I Am Not Your Negro is een portret van een groot denker en laat zien met welke blik Baldwin naar een onrechtvaardige wereld keek. Een manier van kijken, denken en schrijven die nog steeds van enorme waarde is in een actuele discussie over ongelijkheid en onderdrukking.

In samenwerking met filmtheater Focus organiseert Walter op 11 mei een speciale vertoning van I Am Not Your Negro met een inleiding van Wayne Modest. Modest is directeur van het Research Centre for Material Culture in Leiden en bijzonder hoogleraar Material Culture and Critical Heritage Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum: donderdag 11 mei
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Focus Arnhem
Tickets: Tickets via www.focusarnhem.nl
Meer informatie: facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *