De Nieuwe Oost

Productiehuis De Nieuwe Oost is sinds januari 2017 een feit. Het startschot voor het samengaan van productiehuis Oost-Nederland (popmuziek, gevestigd in Deventer), Generale Oost (theater & dans, gevestigd in Arnhem) en Wintertuin (literatuur, gevestigd in Nijmegen).

Sinds 2011 werken de verschillende kunstinstellingen al intensief samen en ontwikkelden ze een gezamenlijke visie op het begeleiden van talent in de kunsten. De komende vier jaar scout De Nieuwe Oost als één organisatie vanuit drie steden beloftevolle, jonge theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten, en begeleidt hen richting een zelfstandige beroepspraktijk. De Nieuwe Oost is daarmee de enige talentontwikkelaar in Nederland die popmuziek, theater, dans en literatuur combineert.

Bekijk voor meer informatie de website van De Nieuwe Oost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *