‘Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst’ deadline 15 mei

De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar. Iedere Nederlandse beeldende kunstenaar die de beeldende kunst zelfstandig en beroepsmatig uitoefent en op 1 januari 2017 nog geen 35 jaar is, kan meedingen naar een Koninklijke Prijs, groot € 6.500,-. De uiterste inzenddatum is 15 mei 2017.

De prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na Koning Willem III hebben Koningin Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix deze aanmoedigingsprijs ontwikkeld tot een traditie van koninklijke aandacht voor de schilderkunst. Koning Willem-Alexander heeft deze traditie sinds het jaar 2013 voortgezet.

De Prijs wordt jaarlijks in het najaar uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Koning opent gelijktijdig de tentoonstelling van de winnende werken en een selectie uit de overige schilderijen.

Schrijf je nu in voor deelname op de website van de Koninklijke prijs en lees hier de algemene voorwaarden van de deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *