Lizzy Ossevoort – Huisblogger update 4

Al een hele lange tijd geleden heb ik van Ayahuasca te horen gekregen. Ik heb erover gelezen en video’s bekeken. Ik raakte heel erg nieuwsgierig en er was een bepaalde drang dat ik het graag wou ervaren. Dus zodoende… drie weken geleden onderging ik een Ayahuasca ceremonie. Een inspirerende reis ging me tegemoet, met heel veel nieuwe inzichten en een liefdevolle ontwaking.

Ayahuasca kan als plantaardige brouwsel volgens verschillende recepten worden bereid. De werkzame stoffen van de ingrediënten zijn dimethyltryptamine (DMT, een lichaamseigen stof) en monoaminen-oxidase-enzymenremmer (een MAO-remmer). Bij gebruik van Ayahuasca verandert je bewustzijnstoestand, waardoor je innerlijke waarneming heel sterk wordt. Je krijgt toegang tot diepere lagen van je bewustzijn, waardoor het mogelijk wordt om op een zeer intense manier te reflecteren op jezelf en op je leven tot nu toe. Ayahuasca kan je bewust maken van wie je werkelijk bent.

Ik heb mijn Ayahuasca Ceremonie mogen ervaren bij Om-Mij in Doetinchem. Op zaterdag ging ik er naartoe en toen begon mijn reis. Na mijn reis bleven we bij Om-Mij logeren en kregen we heerlijk te eten. Tevens was er een mogelijkheid om na te praten over de bijzondere gebeurtenis met de anderen.

In grote lijnen het verloop van mijn reis

Mijn reis was een hele intense ervaring met een bijzondere ontmoeting met het gene dat ik ben/wij zijn. Er zat veel weerstand bij mijn ego, bepaalde dingen die ik los ‘moest’ laten. Dat gaf veel angst tijdens mijn reis en ik heb me daar volledig aan overgegeven. Deze totale overgave heeft ervoor gezorgd dat ik pure liefde heb ervaren, een complete eenheid. Hier ben ik meer dan dankbaar voor.

Voor mijn reis waren er zoveel angsten, zorgen en gedachtes die me naar beneden haalde. Werk ik wel hard genoeg? Kom ik er wel met mijn muziek? Waarom heb ik geen optredens, ik doe iets verkeerd. En ga zo maar door… Maar als wij pure liefde zijn, waarom zouden we dan zo akelig tegen onszelf zijn? Waarom is er überhaupt een toekomst of verleden en waarom denken we dat we dat in de hand hebben? Niks loopt zoals we dat verwachten en alles gaat toch wel zoals het gaat. Dus waarom niet al die gedachtes loslaten en gewoon in het NU leven en genieten van wat we zijn. Een liefdevolle eenheid.

Het betekent nou niet dat ik geen plannen kan maken en dat ik niet ergens voor kan gaan. Maar allemaal in het NU. Ik maak muziek om dat ik dat onwijs leuk vind om te doen en niet omdat het moet. Mijn hele leven is veranderd na deze ervaring en alles gaat vanzelf. Er komen hele mooie optredens aan en ik geef hier en daar leuke workshops. Ik geniet van het gene wat wij zijn.

Deze blog ‘moest’ in het begin natuurlijk gaan over mijn vak ‘muziek’. Maar ik schrijf deze blog ook om jullie te vertellen wat mij in het leven inspireert en waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik heb de afgelopen tijd dit meegemaakt en ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren.

‘’We all want to be famous people, and the moment we are something we are no longer free.’’ Jiddu Krishnamurti

Ik heb in mijn vorige blog verteld over de beurs die ik heb aangevraagd bij ‘Van Den Ende Foundation’ en mijn laatste auditie is net achter de rug. Ze waren enorm enthousiast, maar binnenkort hoor ik of het definitief doorgaat. Spannend!!!

Tevens heb ik verteld dat ik ging beginnen met cursus voor kinderen en dat is al weer afgelopen. Het was een feest en de kinderen hebben zo genoten, stuk voor stuk konden ze allemaal zingen en zijn ze allemaal enthousiast geworden over zingen. We hebben toewerkt naar een korte presentatie waarbij iedere leerling een solostuk zingt en waar ze een stuk samen zingen (meerstemmig). De ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes mochten allemaal komen luisteren. Het ging erg goed, maar voor sommige was het toch nog een beetje spannend. Opvallend vond ik dat er kinderen waren die juist in de les ingetogen waren en helemaal open bloeide bij de presentatie, terwijl er ook iemand was die juist in de les helemaal open was en in de presentatie klapte ze helemaal naar binnen. Dit zijn dingen die dan helemaal anders lopen dan dat je verwacht, bijzonder was het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *