Startersvouchers in beeld: Britt de Vries introduceert videofeedback in dansonderwijs

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Britt de Vries (1991) en in 2016 afgestudeerd aan de bacheloropleiding Docent Dans van ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem.

Dit is mijn eerste blogpost en dan al meteen voor ArtEZ & Ondernemen. Een ondernemer, aanpakker, vechter en planner zijn woorden die ik veel tijdens mijn opleidingen te horen heb gekregen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ik naast mijn loondienstverbanden een eigen bedrijf heb opgestart. Het ondernemen ligt mij dan ook goed maar ik raad iedereen wel aan om een boekhouder te nemen. Dit was mijn eerste stap en heb hier zoveel plezier van. Het is een totaal andere wereld en je wilt je liever richten op de inhoud van jouw bedrijf. Nu ben ik ook nog een van de gelukkigen die de kans heeft gekregen om via Gelderland Valoriseert meteen een goede start te maken met een voucher van 2500 euro. Geweldig voor een starter, een hele mooie stimulans om een bedrijf te beginnen.

In mijn opleiding ben ik begonnen met een onderzoek (wat uitliep naar drie onderzoeken) naar videofeedback in het dansonderwijs. En al snel bleek met de inzet van videofeedback veel groei, ontwikkeling en resultaten behaald worden voor de leerlingen/studenten. Aan de hand van deze onderzoeken heb ik een methode ontwikkeld die ik aanbied voor docenten in het dansonderwijs. Afgelopen zes maanden heb ik de tijd gehad om mijn bedrijf, dat zich richt op danseducatie, videofeedback en producties, te starten en succesvol te maken. Door deze kans heb ik in korte tijd een huisstijl en een website kunnen creëren die mijn netwerk goed aanspreekt. De takken danseducatie en productie lopen volop. Vrije tijd is ver te zoeken en ik mag van geluk spreken dat ik zo vol zit. Door deze grote vraag voor deze twee stromingen duurt het opzetten van videofeedback net wat langer. Ik gebruik het al volop in mijn eigen lessen en workshops met groot positief resultaat. En heb nu verschillende aanvragen uit staan bij andere balletscholen en docenten. Het onderzoek doen heb ik ook nog niet losgelaten. Naast het blijven doorontwikkelen van mijn methode ben ik (vanuit mijn bedrijf) ook bij ArtEZ begonnen voor het CvB met een onderzoek naar studentenparticipatie binnen de medezeggenschap van ArtEZ, een unieke ervaring.

Dat ik zo goed heb mogen beginnen in mijn onderneming heb ik grotendeels te danken aan het Art Business Centre van ArtEZ die mij geholpen en geattendeerd hebben op de eventuele voucher.  Ik kijk met een positieve blik naar de toekomst en heb zin in het ontwikkelen van mijzelf en mijn bedrijf.

Website: brittdevries.nl
Facebook: facebook.com/brittdevriesvideofeedback

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *