‘Borrelknowtje #10’ Vrijdag 16 juni 2017

Voor de tiende editie van Borrelknowtje nodigde WALTER een aanstormend filosofisch talent uit, een talent dat aan komt stormen met een debuut in zijn hand. Met dit debuut getiteld ALLES IS EEN MACHINE geeft Arjen een knipoog naar Deleuze en breekt hij met de filosofische traditie waarin alles gereduceerd wordt naar ordenende principes zoals ‘de markt’, God of het Brein. Niet doen, zegt Kleinherenbrink die niet van dit soort beperkende strategieën houdt.

De titel van zijn boek geeft al een tipje van de sluier, maar volgens Arjen is dus alles een machine. Van je favoriete rockband tot aan de elektrische gitaar van de zanger van Blink 182. Ongeacht hun grote onderlinge verschillen delen ze allemaal de eigenschap dat ze constant machineren, dat ze produceren en geproduceerd worden. Als je van orde houdt, is dit misschien niet de avond voor jou. Als je van Blink 182 houdt, sowieso niet. Hoe dan ook, dit Borrelknowtje staat bol van Franse filosofie, Grote Verhalen en all the small things.

Over Arjen Kleinherenbrink
Arjen Kleinherenbrink is een jong aanstormend talent in de filosofie. ALLES IS EEN MACHINE is zijn eerste publieksboek, dat in april is verschenen. Samen met filosoof Simon Gusman schrijft hij aan een tweede publieksboek over helden. Arjen Kleinherenbrink promoveerde aan de Radboud Universiteit op een proefschrift over Deleuze en is nu verbonden aan de Erasmus Universiteit.

Over Borrelknowtje
Borrelknowtje is dé informatieve vrijdagmiddagborrel van WALTER. Met zo’n vijf à zes rollende borrelnootjes in je hand krijg je een lezing voorgeschoteld door hedendaagse denkers over uiteenlopende en reuze-relevante vraagstukken. Alle Borrelknowtjes zijn gratis.

Datum: vrijdag 16 juni
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Spijkerstraat 19, Arnhem
Entree: Gratis!
Meer informatie: www.facebook.com/walter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *