‘Code Rood’ Zaterdag 24 juni 2017

Zaterdag 24 juni staat er een nieuwe Code Rood op het programma. Code Rood is een bijzonder collectief van zes kunstenaars die samenwerken aan dit kunstevent op Buitenplaats Koningsweg: een voormalig Duits militair terrein. Elke laatste zaterdag van de maand organiseren zij een dynamisch programma met experimentele hedendaagse kunsttentoonstellingen op verschillende locaties binnen het terrein.

Programma:

DE KLEINE KAPEL | IRIS BOUWMEESTER
De beelden van Iris Bouwmeester hebben een onbedacht en ongrijpbaar karakter. Het natuurlijke proces van ontstaan, vervormen en verdwijnen is een terugkerend thema in haar werk. Uit interesse voor geologische en evolutionaire processen onderzoekt ze hoe vormen tot stand komen en evolueren. Het uitgangspunt daarvoor kan een simpele buis zijn. De fysieke mogelijkheden van het materiaal zijn leidend in het maakproces. Met zo min mogelijk hulpmiddelen tast ze het af. Al knedend, buigend, indeukend en samenbindend gaat ze op zoek naar schoonheid in vorm, lichtval en ruimte.
INFO : www.flickr.com/photos/de_kleine_kapel/
WEBSITE : www.irisbouwmeester.com

 
GUESTROOM | MARIANNE HOTSKE HAMERSMA
Marianne is geïnteresseerd in urbane objecten, meubels, glitter, drama en productverpakkingen van de Aldi. Ze houdt meer van stenen dan van dieren. Het nieuwe werk is voornamelijk ontstaan rondom stenen en water en kitsch gebaseerd op stenen, marmer en water. Marianne verzamelde verschillende soorten materialen, stofdessins, knutselrubber, marmerpapier, filmstills en productverpakkingen. Hieruit is een reeks collages ontstaan.
INFO : www.facebook.com/GR1011
WEBSITE : www.mariannehamersma.nl

 
TRANSMUTE24 | DANIELLE LIEBESKIND : SOLO-PERFORMANCE
Grenzen van geluid, ruimte tussen het geluid, compositie-structuren en impact in de ruimte worden onderzocht en de grens tussen publiek en performance wordt bevraagd en soms zelfs vervaagd. De performance is onderdeel van het drieluik IJsberg, dat bestaat uit een installatie in het Transmute24 gebouw, een video-installatie in de AIR en een performatieve samenwerking met Petra de Vries en Daniëlle Brans.
INFO : www.facebook.com/transmute24
WEBSITE : Danielle Liebeskind

 
RADARTOREN | GABI RETS & ERNIE BOSSMANN : 2FRAUSHOW
2FrauShow is een projectorpoëzie door Gabi Rets en Ernie Bossmann.
Bossmann leest haar gedichten voor, Rets maakt met de overheadprojector bewegend beeld. Bij hun kleinschalige optreden vullen tekst en beeld elkaar aan; naast elkaar, door elkaar, achter elkaar. Ze hebben een lichtvoetige toon, hun stijl is teer en taai tegelijk.
WEBSITE: www.erniebossmann.nl & www.gabirets.nl

 
KEET | DATA BOSMA & IRENE HA
Data biedt de kijker de mogelijkheid om fysiek onderdeel te worden van haar werk zonder inspanning te hoeven leveren. Met een verleidelijke vormentaal probeert ze het publiek zowel mentaal als fysiek aan te spreken in een vorm van materiële poëzie zonder woorden, die je verleidt dichterbij te komen, het werk aan te raken of er zelfs in op te gaan.
Baby Reni is een generic Chinees-restaurantdecor gecombineerd met Apple-producten en wegconstructieborden. Baby Reni is een sjaal, rood met gele draken. Baby Reni ondervraagd haar positie in hetgeen waarin zij zich op dat moment in bevind. Baby Reni is een manifest voor de multiculturele jeugdcultuur. Baby Reni is een Instagram account.
INFO : www.instagram.com/dekeet.coderood
WEBSITE: Data Bosma & Irene Ha

 
CODE ROOD BOOK
Bij de GUESTROOM staat wederom een tafel met daarop publicaties van kunstenaars die tijdens CODE ROOD exposeren of er in het verleden geëxposeerd hebben of anderszins betrokken zijn.
Nieuw zijn de publicaties Builded Remnants van Berndnaut Smilde en de naamloze uitgave van Thomas Bakker (in een oplage van 3000!) die meer het karakter van een kunstwerk heeft en gratis is mee te nemen.

Datum: Zaterdag 24 juni
Tijd: 15.00 tot 20.00 uur
Locatie: Buitenplaats Koningsweg, Koningsweg 23 A, Arnhem
Entree: Gratis
Meer informatie: coderood.co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *