‘Literair festival Nieuwe Types’ woensdag 21 juni t/m zaterdag 24 juni 2017

Sinds 2015 organiseert Literair Productiehuis Wintertuin (onderdeel van De Nieuwe Oost) in het laatste weekend van juni Nieuwe Types, een jaarlijks festival over de toekomst van de literatuur. Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Dit gebeurt via verschillende vormen: van intensieve werksessies over het literaire makerschap tot een bergrede over de staat van het verhaal en van een verrassende en gevarieerde festivalavond tot het feestelijke afstuderen van vierdejaarsstudenten Creative Writing.

Tijdens Nieuwe Types vindt de eerste editie van Post-truth fiction plaats. In vier dagen tijd worden alternatieve manieren van het construeren van een narratief en nieuwe mogelijke vormen van auteurschap onderzocht: finding a way out of ‘the storytelling machine’. Na een uitgebreide oproep zijn vijfentwintig deelnemers geselecteerd die van 21 t/m 23 juni een intensieve workshop gaan volgen. Het is een gemêleerd gezelschap met deelnemers uit onder meer Europa, Azië en Amerika met uiteenlopende achtergronden – van wetenschap tot journalistiek. Benieuwd wat deze groep gaat ontdekken?
Tijdens Nieuwe Types zijn er niet alleen voordrachten, workshops en lezingen, maar ook films! Op woensdag 21 juni wordt de film To Stay Alive: A Method afgespeeld. Op donderdag 22 juni is de film Etgar Keret: Based on a True Story te zien. Bekijk voor het hele programma van het festival de website van Nieuwe Types.
Datum: woensdag 21 t/m zaterdag 24 juni
Meer informatie over het festival en de programmering: nieuwetypes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *