‘Nieuwe Makers Borrel over Gender’ Dinsdag 6 juni 2017

Het is weer tijd voor een Nieuwe Makers Borrel! In deze editie zal Dr. Niels Spierings vertellen over zijn onderzoek op het gebied van gender en de positie van de vrouw binnen de Arabische wereld, waarna wetenschappers (RU) en kunstenaar Lory Stuurman (ArtEz) met hem in dicussie gaat.

De vraag die centraal staat in deze editie is: Vergeleken met de ruimte voor het debat over gender in de Arabische wereld, hoe ver zijn wij eigenlijk zelf?

PROGRAMMA:

LEZING – Dr. Niels Spierings, politiek en gendersocioloog aan de Radboud Universiteit
DISCUSSIE – Kunstenares Lory Stuurman gaat in discussie met Dr. Niels Spiering. In Lory’s werk staat het thema ‘identiteit’ centraal en speelt gender een belangrijke rol.

Doe mee! Je wordt uitgenodigd om bij te dragen aan de discussie en samen na te denken over mogelijke toepassingen van de resultaten van het onderzoek van Spierings.

LAB & DRINKS – Dit keer hebben we een bijzonder LAB! Lisa Bosveld en Anne Bosveld, bekend van de documentaire ‘Genderbende’, strijden voor gendervrijheid en vertellen over hun ervaring met media en algemene beeldvorming. Kunstenaar en gender activist Julius Thissen gaat het gesprek met ze aan. In zijn werk bevraagt hij (gender) identiteit en diversiteit in de westerse samenleving aan de hand van mannelijke stereotypen. Naderhand mag je al onze gasten zelf het hemd van het lijf vragen, natuurlijk met een drankje erbij.

Datum: dinsdag 6 juni
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Coehoornstraat 17
Aanmelden: nieuwemakersborrel.nl

Entree: gratis
Meer informatie:
 niewemakersborrel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *