Open Oproep, Buitenland Atelier Japan

Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie bieden in 2018 opnieuw gezamenlijk twee residency perioden aan in de Japanse keramiekregio Saga. Beeldend kunstenaar en ontwerpers worden opgeroepen om hiervoor uiterlijk 14 juli een voorstel in te dienen.

De werkperiode in Japan biedt aan veelbelovende kunstenaars en ontwerpers de ruimte om onderzoek te doen op artistiek en technisch gebied en hun eigen werk te ontwikkelen, waarbij er een intensieve wisselwerking moet ontstaan met de betrokken porseleinproducenten in de regio. Een belangrijk uitgangspunt van deze residency is om speciale technieken te leren binnen de oudste keramische industrie van Japan en deze in het eigen werk toe te passen.

Bedrag en werkperiode
De werkperioden die worden aangeboden zijn:
– 1 juni tot en met 31 augustus 2018
– 1 september tot en met 30 november 2018

Per periode wordt een bijdrage van € 9.500 ter beschikking gesteld voor reis-, materiaal-, transport en verblijfskosten. Hiervan moet € 1.500 door de resident aan de potters betaald worden voor de begeleiding bij het werkproces. De huur van de studio, de woonruimte en begeleiding worden direct door de Nederlandse Ambassade in Tokio aan Arita voldaan.

Aanvragen
De deadline voor het indienen van een aanvraag is vrijdag 14 juli 2017. Beeldend kunstenaars kunnen aanvragen indienen via het online aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds. Bekijk voor het indienen van een aanvraag eerst de toelichting Bijdrage Gastateliers voor de voorwaarden, beoordeling en aanvraagprocedure. Ontwerpers kunnen aanvragen via het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Lees meer over de Open Oproep Residency Arita, Japan 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *