Hendrik Valk Prijs wordt Hendrik Valk Netwerkdag

Om voor meer afgestudeerden van ArTEZ Arnhem iets waardevols te kunnen bijdragen, is de Hendrik Valk Prijs met ingang van 2017 vervangen door de Hendrik Valk Netwerkdag. Nog steeds werkt de Stichting Hendrik Valk daarbij samen met zowel ArtEZ als Museum Arnhem en is op 30 juni 2017 de eerste Hendrik Valk Netwerkdag succesvol afgesloten. De dag begon al vroeg, om 9.00 uur, in aanwezigheid van de 9 geselecteerde afgestudeerden en 9 externe professionals uit het vak, en startte met een rondleiding langs het werk van de 9 studenten. Daarna waren er ’s middags diverse rondes waarbij zij ieder individueel konden ‘speeddaten’ met de professionals, om allerlei vragen te stellen over het opzetten van een succesvolle carrière. De dag werd vervolgens afgesloten met een evaluatie. De slotconclusie was dat deze dag een groot succes was en, na enkele kleine aanpassingen, zeker voor herhaling vatbaar is.

De Stichting Hendrik Valk dankt met name Charlotte Bik, directeur ArtEZ, en Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem, voor het realiseren van de Netwerkdag. Daarnaast dankt het Inge Pollet en Marieke Jongman voor de organisatie. Natuurlijk hulde aan de 9 geselecteerde afstudeerders en de 9 coaches! We hopen dat hiermee een nieuwe traditie is geboren, een waarbij jonge kunstenaars op weg worden geholpen om de overgang van Academie naar werkveld succesvol te laten verlopen.

de 9 geselecteerde afstudeerders waren
Esmée van den Akker
Willem de Haan
Valentina Gal
Juul Koene
Michelle van Ool
Channin Scholten
Astrid Eeringa
Charlotte Hofman
Miron Galic

de 9 betrokken coaches waren
Saskia Bak
Manon Schaap
Nous Faes
Kie Ellens
Caro Delsing
Louise te Poele
Michiel Hogenboom
Heske ten Cate
Florentijn Hofman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *