‘René Roeten exposeert bij Collectie De Groen’ vrijdag 1 september tot zondag 3 december 2017

“Iedere keer verwonderen wij ons over de eigenzinnige esthetiek van zijn werk. Roeten verrast met zijn onconventionele manier van denken en uitvoeren van zijn beelden. We zijn ontzettend blij dat Roeten bij DE.GROEN een show neerzet die de veelzijdigheid van zijn talent laat zien. ” Marjolein de Groen en Peter Jordaan.

René Roeten maakt objecten en tekeningen. Vaak is MDF het materiaal van waaruit zijn objecten gestalte krijgen. Modellen is misschien een beter woord. Uit MDF zaagt hij kettingachtige, vaak geometrische vormen die aaneen te koppelen zijn tot ruimtelijke structuren. Soms voegt hij aan deze kale structuren nog extra vormen toe zoals stempelhouders of schaakstukken. Veel van zijn modellen tonen zich als een zelfstandig compact universum. De basis van de ruimtelijke modellen wordt gelegd in de vele tekeningen en schetsen die hij maakt. Ook deze tekeningen zijn te beschouwen als zelfstandige producten.

Van begin september tot begin december is bij Collectie De Groen de tentoonstelling ‘Show 02’ te bewonderen met het werk van René Roeten. De tentoonstelling bevat divers werk van beelden, installaties en tekeningen van de kunstenaar.

Datum: vrijdag 1 september tot zondag 3 december
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 11-18 uur
Locatie: Weverstraat 40, Arnhem
Entree: gratis toegankelijk
Meer informatie: collectiedegroen.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *