Het Heij Konijn Fonds

Het Heij Konijn Fonds in Arnhem steunt jaarlijks tien tot vijftien jonge kunstenaars met een financiële donatie van maximaal 2.500 euro per persoon. Het fonds is in 1995 opgericht bij testament van mevrouw R.M. Heij Konijn, weduwe van oud-wethouder J. Heij van Arnhem.

Doel van het fonds

In haar testament heeft mevrouw Heij Konijn bepaald dat de opbrengst van haar nalatenschap gebruikt dient te worden voor het verstrekken van geldelijke bijdragen ter ondersteuning van de verdere professionele ontwikkeling van jonge beeldende en uitvoerende kunstenaars. Dat kunnen zowel nog studerende als reeds afgestudeerde kunstenaars zijn, in principe niet ouder dan 30 jaar. Alleen voor bijzondere aanvragen wordt daar van afgeweken en geldt een leeftijd tot 35 jaar.

In eerste instantie gaat de aandacht uit naar jonge beoefenaren van beeldende kunst, toneel, muziek en ballet. Andere vormen van kunst worden niet uitgesloten. De financiële donaties van het Heij Konijn Fonds zijn bedoeld voor studiebeurzen, stages en/of aanvullende opleidingen en andere doeleinden die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de jonge kunstenaar.

Sinds zijn bestaan heeft het Heij Konijn Fonds een groot aantal veelbelovende kunstenaars kunnen helpen. Er zijn donaties verstrekt aan jonge schilders, beeldhouwers, musici, modeontwerpers, acteurs en andere kunstenaars. Voorbeelden van succesvolle kunstenaars, die aan het begin van hun carrière steun hebben ontvangen zijn: de harpistes Gwyneth Wentink en Lavinia Meijer, modeontwerper Jan Taminiau, beeldend kunstenaar Marijn Akkermans, de jazzsaxofonisten Floriaan Wempe en Tom van der Zaal, schoenontwerpster Jana Chocholackova en operazangeres Wineke van Lammeren.

Aanvragen voor het fonds kunnen voor juni ingediend worden. Dit duurt nog even maar je kan het formulier alvast invullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *