‘Interactieve installatie ‘Future Scenarios’ tijdens Festival INNOVATE’ Zaterdag 7 oktober 2017

Moment = Memory, by Channin Scholten

Op zaterdag 7 oktober presenteert ArtEZ hogeschool voor de kunsten tijdens Festival Innovate, op het campusterrein van de HAN in Arnhem, negen portretten van ontwerpers die innoveren op het gebied van materialen en technieken, productieprocessen en sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Wat als de zeespiegel zover stijgt dat we onder water moeten leven? Krijgen we een robot als huisarts? Hoe kunnen we ons beschermen tegen privacy online? De negen jonge designers, die kort geleden zijn afgestudeerd bij ArtEZ, laten de bezoeker hun prikkelende antwoord op vragen van de toekomst zien.

Wonderkamer ‘Future Scenarios’

De installatie, op zichzelf al een combinatie van techniek, kunst en innovatie, is gemaakt door ontwerpstudio Collector, opgericht door oud-studenten van de studie Interaction Design van ArtEZ. De bezoeker loopt door een donkere ruimte waar met licht, geluid en video de verschillende toekomstbeelden van de negen designers op een bijzondere manier worden getoond.

Samenwerken met innovatieve designers

Techniek, kunst en innovatie komen bij ArtEZ in verschillende studies bij elkaar. Door techniek te verbinden aan de artisticiteit van het ontwerpen ontstaan er verrassende kunstwerken die visueel en conceptueel impact hebben en interessant zijn voor het bedrijfsleven. Het Art Business Centre van ArtEZ is er speciaal opgericht om strategische samenwerkingen tot stand te brengen tussen innovatieve designers en prominente bedrijven uit de maakindustrie.

Deze installatie is een preview voor een ArtEZ B2B Event in februari 2018 waar de academie zijn deuren opent voor bedrijven die vanuit een innovatievraag een samenwerking met ArtEZ willen onderzoeken.

Ontwerpers uitgelicht in Future Scenarios:

Iris de Vries

Aranka Hurkens

Ilse van Stokkum

Anne-Claire Sopers

Maarten Strang

Studio MET MET

Juul Koene

Sjef van Beers

Channin Scholten

Meer informatie: www.innovatie.artez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *