Onderwijsinstellingen in gesprek met OKA: ‘Onderwijs steeds ondernemender’

Het magazine van Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) schrijft een mooi artikel over het onderwijs in Arnhem dat steeds ondernemender wordt. De zes onderwijsinstellingen die in en rond Arnhem onderwijs verzorgen voor het bedrijfsleven volgen de ontwikkelingen in het bedrijfsleven op de voet om hun curriculum én hun studenten up-to-date te kunnen houden. Iedere onderwijsinstelling doet dit op zijn eigen manier. Bart Huydts van het ArtEZ Art Business Centre vertelt over onder andere de ontwikkelingen van ondernemerschap en samenwerking met het bedrijfsleven binnen ArtEZ.

“Voorbeelden van samenwerking ontstaan geregeld, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van olifantsgras of door samenwerking met Tex ber.” Ook met Musis is er samenwerking met ArtEZ (studenten worden gevraagd mee te denken met de programmering) en met Luxor Live en Amzaf (studenten worden ingezet bij het opzetten van uitvoeringen).

Bart Huydts: “Onze studenten worden ook gevraagd mee te bouwen aan games juist vanwege hun oorspronkelijkheid van denken. Met het zogenaamde winterlab worden er interdisciplinaire projectteams opgezet waardoor de studenten met elkaar in aanraking komen en van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.”

Lees hier het hele artikel van OKA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *