Simone Peelen wint Filmfonds Wildcards 2017

Simone Peelen, dit jaar huisblogger bij ArtEZ & Ondernemen heeft met haar afstudeer documentaire ‘Niemand echt niemand vindt dit leuk’ de Filmfonds Wildcard 2017 twv. €40.000 gewonnen. Het onderwerp van haar film is de hedendaagse schijnrealiteit in de massamedia. De Wildcard geeft Simone een unieke kans om een vervolg film te maken op haar afstudeerfilm. De zeven winnaars zijn vorige week bekend gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Simone Peelen

Simone is experimenteel filmmaakster. In haar werk maakt zij veelvuldig gebruik van het green screen. “Ik plak beelden bij elkaar waardoor er een filmcollage ontstaat” aldus Simone. Haar grootste inspiraties zijn de massamedia en de beeld/digitale cultuur. Simone verteld dat ze heel blij is met de Wildcard omdat het haar de kans geeft om met een open blik een nieuwe documentaire te maken.

“Tijdens mijn afstuderen heb ik een hele korte documentaire gemaakt, nu krijg ik de kans om samen met een coach en producer een nieuwe en langere film te maken” vertelt Simone.

De jury gaf Simone het volgende commentaar: Simone Peelen maakt gebruik van mixed media om een schijnrealiteit onder handen te nemen waarin beeld als middel dient om jezelf ten opzichte van de buitenwereld op het internet te profileren en waar perfectie de boventoon voert. Ze toont hoe die schijnrealiteit zich gaandeweg steeds verder heeft opgedrongen om zich uiteindelijk te vermengen met de werkelijkheid. Naast de onderliggende kritische toon waarin thema’s als indoctrinatie en vereenzaming niet worden geschuwd, weet Simone haar korte film tot een vrolijk stemmende kritische knipoog te maken die de toeschouwer tot nadenken stemt over de actuele beeldcultuur.

‘Niemand Echt Niemand vindt dit leuk’ Televisie installatie tijdens ArtEZ Finals 2017

Wildcards

Het Nederlands Filmfonds reikt sinds tien jaar Wildcards uit, en selecteerde de winnaars uit alle ingestuurde eindexamenfilms van dit jaar.
De Filmfonds Wildcards zijn een stimuleringsprijs van het Nederlands Filmfonds voor jonge, talentvolle filmmakers die net afgestudeerd zijn aan een film- of kunstacademie. De winnaars krijgen de mogelijkheid om zonder restricties een nieuwe film te maken onder begeleiding van een producent en een coach. Hiermee wil het Fonds de ontwikkeling van nieuw talent stimuleren om hun eerste stappen te zetten in het professionele werkveld.

Ik heb de Wildcard niet zo maar gekregen. Daarvoor moest ik een groot pakket papieren opsturen naar het filmfestival over mijn werk en mijn doelen voor dit jaar.

Daarnaast is deze nominatie erg bijzonder voor Simone omdat de jury naast mega producties van de filmacademies haar korte, eigen geproduceerde film genomineerd heeft. ‘Dat vind ik een groot compliment!’

Dit jaar volgen we Simone’s ontwikkelingen in haar jaar naar haar afstuderen. In 5 blogs gaat zij vertellen wat ze mee maakt, hoe ze onderneemt en wat voor film ze gaat maken met haar gekregen beurs. Wij zijn heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *