‘Starters4Communities proefavond’ Donderdag 30 november 2017

Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je op een ondernemende manier de wereld mooier, socialer en duurzamer maken? Wil je aan je cv en netwerk werken en praktijkervaring opdoen na je studie? Sociaal ondernemen vanuit jouw kracht en studieachtergrond? Dan is dit praktijkgerichte trainingsprogramma in sociaal ondernemen wat voor jou!

Tijdens het Starters4Communities programma werken 15 tot 20 starters op de arbeidsmarkt aan ondernemende wijkinitiatieven. In sub-teams worden teams bezig gehouden met een maatschappelijk vraagstuk van een bestaand wijkinitiatief. De teams werken met gelijkgestemden en met mensen van diverse achtergronden. Je doet nieuwe netwerken en sociaal ondernemende vaardigheden op, volgt wekelijkse workshops en je besteed aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Het wordt een zoektocht naar jezelf en hoe jij waarde kan toevoegen aan de samenleving. Bekijk op de website een aantal projecten die ontstaan zijn bij starters4communities.

Voor wie is het?

  • Je wilt met gelijkgestemden aan een tof maatschappelijk project werken.
  • Je bent een potentieel wereldverbeteraar in de leeftijd van 22 tot 35 jaar.
  • Je wilt in de praktijk ervaren hoe je jouw talenten het beste inzet.
  • Je zoekt uitdagend werk waarmee je bouwt aan een sterke, sociale samenleving. Dit wil je doen als ondernemend professional. Voor een werkgever, als zelfstandig ondernemer of freelancer.

Hoe werkt het?

Je volgt elke week een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bottom-up stadsontwikkeling. De eerste 1.5 maand bestaat uit teambuilding, kennismaking met de wijkinitiatieven, het opstellen van leerdoelen, en het opzetten en uitvoeren van een crowdfundcampagne ter financiering van het programma. Vervolgens werk je 3 maanden in teams aan een opdracht voorgelegd door een wijkinitiatief of sociale onderneming. Je volgt diverse workshops en brengt nieuwe kennis en tools direct in de praktijk. We sluiten af met een eindviering waarop jullie de resultaten presenteren.

Meer weten?

Op 30 november organiseert Starters4Communities Nijmegen een proefavond van 18:00 tot 20:00 in Nijmegen. Ga naar de website voor meer info en meld je aan!

Datum: Donderdag 30 november
Tijd: 18.00 – 20.00 uur
Locatie: Nijmegen, Keizer Karelplein 1, Rabobank gebouw
Kosten: het programma kost €370,- maar er komt een early bird korting voor mensen die zich snel opgeven!
Meer informatie: starters4communities.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *