‘Uurtje Oost #4’ Donderdag 30 november 2017

Om de week opent Theater a/d Rijn haar deuren voor jonge makers met bruisende ideeën, prangende vragen en artistieke onderzoeken. Op donderdag 30 november presenteren BrotherTIll en Igor Vrebac fragmenten uit hun werk tijdens Uurtje Oost #4.

Voorstelling van een Vreemdeling – BrotherTill
Op Vier Oost speelde BrotherTill Voorstelling van een Vreemdeling. Momenteel werken ze aan een herneming.

Je eigen grenzen aangeven in het leven is voor de ene een droom en voor de ander doodgewoon. Waar liggen de grenzen in de binnenwereld van het vreemde?
Met z’n huid als uniform struint de vreemdeling de wereld rond. Iedereen kan zich een vreemdeling voelen, maar niet iedereen wordt als een vreemdeling gezien. Laat geen grens een mens tot vreemdeling maken. BrotherTill kijkt om zich heen, en voelt zich zo vreemd.

TRÆNS – Igor Vrebac
Momenteel repeteert de Bosnisch-Nederlandse theatermaker Igor Vrebac bij De Nieuwe Oost aan TRÆNS , hierin onderzoekt hij de waarde van wereldse geloofsceremonies. Centraal voor deze fysieke performance staat het getal 108 dat refereert aan de Boeddhistische overtuiging van het aantal wereldse verleidingen dat men moet weerstaan om nirwana, de hoogst haalbare heiligheid, te bereiken.
Samen met componist Tonny Nobel creëert Igor een wereld waarin het publiek wordt opgezogen en rondgeslingerd in een cadans van herhaling. Wat begint als een ondeugend spel tussen lichaam en rite, eindigt in een sacrale overgave. Wat resoneert is een hypnotiserend sexy ritueel waarin het feminiene en masculiene blootgelegd wordt en aardse ontstegen. Kan seksualiteit als religie worden ervaren? TRÆNS gaat 13 december in premiere in Theater a/d Rijn.

Verwacht:

Donderdag 7 december komt dansmaker Sophie Mayeux spreken.

Datum: donderdag 30 november
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Theater a/d Rijn
Entree: gratis
Meer informatie: denieuweoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *