‘Blinden – Mart van Berckel’ woensdag 14 t/m vrijdag 16 februari 2018

In ‘Blinden’ nodigen theatermaker Mart van Berckel, beeldend kunstenares Louise te Poele, componist Warre Simons en acteur Thijs Bloothoofd je uit bij een theatrale ervaring die jouw waarneming op scherp zet en de fantasie prikkelt. Laat al je verwachtingen los en geef je over aan een avond die zowel een tentoonstelling, hoorspel als een spektakelshow is.

Er is in de wereld steeds meer te zien. Gemiddeld kijk je acht uur per dag naar een beeldscherm waar de wereld aan je voorbij flitst. Dankzij alle online mogelijkheden voor het delen van afbeeldingen en video’s wordt de wereld elke dag onderworpen aan een lawine van nieuwe beelden. Neem je wel eens de tijd om echt te kijken? Hoe vaak verwonder je je nog over wat je ziet?

De makers laten zich inspireren door het surrealisme in het toneelstuk ‘De Blinden’ van Maeterlinck (1890) en het werk van schilder René Magritte. Liefdevol en met humor nemen zij ons kijkgedrag onder de loep en doen ze een poging om jou met nieuwe ogen naar de wereld te laten kijken.

Mart van Berckel was vorig jaar huisblogger van ArtEZ en Ondernemen. In deze blogs verteld hij over zijn werk als theatermaker en de kansen die hij kreeg om producties te maken.

Datum: woensdag 14 t/m vrijdag 16 februari 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn
Entree: €13,50 / €5,-
Meer informatie: denieuweoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *