Gelderland daagt je uit met zes concrete challenges

Op 19 april vindt in Arnhem de StartupDeltaSummit plaats in Arnhem. De Summit is hèt innovatie festival met heel veel verschillende activiteiten. Hier komt het hele innovatie ecosysteem samen. Van “jonge hond” tot “oude rot”, van student tot starter tot bestaand MKB. De toegang is laagdrempelig, met ‘n speciale actie voor studenten en starters. Eén van de activiteiten is de challenge: Gelderland daagt je uit!

De provincie zoekt oplossingen voor 6 grote vraagstukken en zet daarvoor de denkkracht van de maatschappij in. Van jou dus. Ben je student, heb je een bedrijf als starter, groeier of doorgroeier? Of heb je gewoon een supergoed idee, de sleutel tot de oplossing?  Mail ons! Uiteraard wordt je intellectueel eigendom beschermt in het proces.

De vraagstukken

 1. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat voeding meer op maat wordt gemaakt zodat het rechtstreeks bijdraagt aan ziekteherstel van ouderen en kinderen?
 2. Hoe zorgen we dat mensen in het buitengebied en buitenwijken meer gebruik gaan maken van alternatieve mobiliteitsvormen dan het huidige openbaar vervoer?
 3. Hoe zorgen we ervoor dat technologische zorg door ouderen als waardevolle toevoeging wordt ervaren?
 4. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook mensen met een laag inkomen energiemaatregelen kunnen treffen voor hun koop of huurhuis?
 5. Hoe kunnen we de grote Gelderse rivieren benutten voor het opwekken van duurzame energie?
 6. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sportparticipatie door mensen met een beperking toeneemt?
 7. En we hebben een wildcard waarmee je een vraagstuk kan aandragen dat wij nog niet hebben benoemd.

Wat investeren wij in de sleutel tot elk van de vraagstukken?

 • € 50.000 maximaal in de vorm van ‘n directe opdracht: inkoop van product of dienst
 • € 20.000 voor een voucher (zonder eigen bijdrage) om het idee beter te maken, bijvoorbeeld voor het maken van een prototype of verder onderzoek.
 • De hulp van StartupDeltaSummit: niet voor elk idee is een opdracht of voucher beschikbaar, maar er wordt ingespannen om je verder te helpen bijvoorbeeld via De Groeiversneller.

Hoe kan je meedoen?

 • Stap 1 Aanmelden
  Meld je aan via het programma “Startup in Residence Gelderland”.  Ook Engelstalige aanmeldingen worden zo gefaciliteerd. Het woord startup wordt gebruikt in de context van innovatie, van een nieuw idee! Je vindt hier toelichting op de vraagstukken, vult je gegevens in, en schetst kort je oplossingsrichting.
 • Stap 2 Projectplan
  Je idee is bekeken. Is de oplossing haalbaar en kansrijk? Dan word je uitgenodigd om je projectplan in te dienen. Om het proces simpel te houden, wordt gevraagd om je idee in een format te zetten. Dat mail je aan: g.deegens@gelderland.nl.
 • Stap 3 Plan verrijken
  Op 6 maart licht je idee toe aan experts in Arnhem. Daar is ruimte voor verdiepende vragen, voor nadere kennismaking. Er wordt beoogt om ook een aantal eindgebruikers, maakbedrijven of andere relevante partijen uit te nodigen zodat zij hun feedback op je plan kunnen geven. Er is deze dag een Meet & Greet met de gedeputeerden.
 • Stap 4 Beoordeling
  Inzendingen worden verdeeld in ontwikkelfase en uitvoeringsfase. Vervolgens worden alle inzendingen inhoudelijk beoordeeld op de mate waarin onderstaande aspecten zijn ingevuld. Er wordt gekeken naar; de mate waarin het bijdraagt aan de oplossing, wordt de eindgebruiker betrokken, draagt het bij aan duurzaamheid, is het uitvoerbaar en/of maakbaar, is uitvoerende of maakbedrijf betrokken, en hoe ziet het verdienmodel er uit.
 • Stap 5 Feedback en plan aanscherpen
  Op 14 maart wordt er een training aangeboden “filmen met je smartphone voor dummies” en/of pitchtraining. 
 • Stap 6 Uiterste inleverdatum
  De uiterste inleverdatum is 23 maart. Je mailt je definitieve projectplan incl. je gefilmde pitch aan g.deegens@gelderland.nl
 • Stap 7: Genomineerd!
  Zorg dat je erbij bent, op 6 april in Arnhem.
  De genomineerden worden bekend gemaakt èn degenen die niet genomineerd zijn worden geadviseerd over eventuele vervolgstappen om hun plan verder te ontwikkelen.
 • Stap 8: D-day 19 april
  De genomineerden pitchen hun plan. Later worden de opdrachten en/of vouchers verstrekt.

Meld je aan bij de linkedin groep: Gelderland daagt je uit!

Koop hier je kaartje voor de StartupDeltaSummit op 19 april

Bekijk voor meer informatie de website van StartupDeltaSummit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *