Subsidie aanvraag Heij Konijn Fonds – deadline 1 juni

Het Heij Konijn Fonds in Arnhem steunt jaarlijks tien tot vijftien jonge kunstenaars met een financiële donatie van maximaal 2.500 euro per persoon. Kunstenaars als Marijn Akkermans, Jana Chocholackova en Jan Taminiau hebben eerder een subsidie gekregen, sta jij binnenkort ook in dit rijtje? 1 Juni is de deadline voor het inleveren van de subsidieaanvraag, dus begin alvast met schrijven! 

Doel van het fonds

In haar testament heeft mevrouw Heij Konijn bepaald dat de opbrengst van haar nalatenschap gebruikt dient te worden voor het verstrekken van geldelijke bijdragen ter ondersteuning van de verdere professionele ontwikkeling van jonge beeldende en uitvoerende kunstenaars. Dat kunnen zowel nog studerende als reeds afgestudeerde kunstenaars zijn, in principe niet ouder dan 30 jaar. Alleen voor bijzondere aanvragen wordt daar van afgeweken en geldt een leeftijd tot 35 jaar.

In eerste instantie gaat de aandacht uit naar jonge beoefenaren van beeldende kunst, toneel, muziek en ballet. Andere vormen van kunst worden niet uitgesloten. De financiële donaties van het Heij Konijn Fonds zijn bedoeld voor studiebeurzen, stages en/of aanvullende opleidingen en andere doeleinden die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de jonge kunstenaar.

Uitgelichte kunstenaars

Sinds zijn bestaan heeft het Heij Konijn Fonds een groot aantal veelbelovende kunstenaars kunnen helpen. Er zijn donaties verstrekt aan jonge schilders, beeldhouwers, musici, modeontwerpers, acteurs en andere kunstenaars. Voorbeelden van succesvolle kunstenaars, die aan het begin van hun carrière steun hebben ontvangen zijn: de harpistes Gwyneth Wentink en Lavinia Meijer, modeontwerper Jan Taminiau, beeldend kunstenaar Marijn Akkermans, de jazzsaxofonisten Floriaan Wempe en Tom van der Zaal, schoenontwerpster Jana Chocholackova en operazangeres Wineke van Lammeren.

Indienen aanvraag

Aanvragen voor het fonds kunnen voor 1 juni ingediend worden. Het formulier kan je hier invullen.

Mevrouw R.M. Heij Konijn,  stelde als voorwaarde dat de aanvragers niet ouder mochten zijn dan 30 jaar en moesten wonen, werken of hun studie hebben gevolgd in Arnhem en omstreken. Het werkgebied van de Dullertsstichting omvat de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal, Renkum, Westervoort, Duiven en de voormalige gemeente Huissen. NB. Voor musici geldt deze geografische beperking niet.

Aanvragers die vóór 1 juni een aanvraag hebben ingediend, krijgen vóór 1 augustus uitsluitsel.

Ben je benieuwd naar tips voor het schrijven van een subsidie? Lees dan de blogs van Vicky Fasten op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *