Derrin van de Wetering – Huisblogger update 4

Nog maar net twee maanden in dienst en het voelt alsof er al bijna een half jaar verstreken is. Er komt zoveel nieuws op me af en ik leer zoveel dat de dagen bijna letterlijk voorbij vliegen. Sinds ik de keuze heb gemaakt om voor een werkgever te gaan werken, zijn er een hoop dingen veranderd. Een boel dingen zijn een stuk zekerder geworden, en op zekerheid is makkelijk te bouwen!

mijn werkplek

De eerste week was natuurlijk hartstikke spannend. Ik had wel een idee, maar ik wist niet precies wat ik  van mijn eerste werkdag moest verwachten, dus ik stapte met een open blik naar binnen en liet alles lekker op me af komen. Na een aantal formaliteiten en wat uitleg over de structuur binnen het bedrijf werd ik ingelicht over een aanbesteding waar ik de komende tijd in teamverband aan zou gaan werken. Dit gaf meteen een lekkere prikkel, omdat ik met programma’s en regelgeving aan de slag moest waar ik nooit eerder mee had gewerkt. Hierbij merkte ik al heel snel wat het betekend om in teamverband te werken. Alles wat ik niet wist kon ik vragen aan de mensen om me heen, waardoor ik de basis al snel onder de knie kreeg en ik niet het gevoel had dat ik maar wat aan het doen was. Ik weet zeker dat als ik dit alleen had moeten doen, het me veel meer tijd had gekost om op het niveau te komen waar ik nu ben. Kortom de efficiëntie van werken binnen een bedrijf is meteen merkbaar.

projectbezoek

Ik heb plezier in mijn werk! We hebben leuke uiteenlopende projecten, de collega’s zijn vriendelijk en er is veel ruimte om te leren met daarbij goede begeleiding. Het is allemaal erg positief en relaxed. Ik hoef me geen zorgen te maken dat ik niet betaald krijg en aan het einde van de dag kan ik leuke dingen voor mijzelf doen die niets met werk te maken hebben, zonder dat ik ergens stress over heb. Ten opzichte van het eerste half jaar na het afstuderen voel ik me een stuk zekerder. Ik maak me niet druk over hoe de volgende maand eruit gaat zien en ik hoef niet achter klanten aan te bellen met de vraag of ze willen betalen. Superfijn! Maar, ik lever er ook wat voor in. Ik ben veel minder flexibel in de agenda en moet o.a. de weekenden goed indelen wil ik mijn vrije tijd optimaal benutten. Maarja, dat geld natuurlijk voor iedereen met een werkweek van 40 uur, dus zo spannend is dat nou ook weer niet 😉

frees producentbezoek. Ik ben een aantal verschillende productietechnieken aan het onderzoeken voor het maken van 3d figuren. Hiervoor ga ik bij producenten langs om een kijkje in hun werkplaatsen te nemen.

Iets wat ik lastig vond, was dat ik niet goed wist wat ik nu met mijn eigen onderneming moest gaan doen. Stop ik ermee, ga ik ermee door? Ik had oorspronkelijk de intentie om het naast een vaste baan te laten lopen, zodat ik van beiden kon genieten. Maar, in combinatie met een werkweek van 40 uur leek het me slim om me eerst maar eens op de nieuwe job te gaan focussen. Eigen projecten zouden voor afleiding kunnen zorgen, en een gebrek aan focus zou niet best zijn. Nu, een aantal weken later en redelijk gewend aan het nieuwe ritme, durf ik het aan. De komende week ga ik samen met een goede vriend kijken of het lukt om een kleine opdracht aan te nemen om te ervaren hoe dit samen gaat met de rest van onze planning/activiteiten.

Hoewel er in twee maanden veel kan gebeuren, is dit alsnog een korte periode. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze baan me op lange termijn gaat bevallen en of ik er hetzelfde tegenaan zal blijven kijken. Ook ben ik erg benieuwd of het me lukt om zo nu en dan een opdracht voor mezelf te kunnen doen. Kortom; het kan nog alle kanten op. We gaan het zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *