‘DESIGN & CO-FINANCIERING’ Donderdag 4 Juni

OPA organiseert in 2015 een aantal avonden en projecten rond haar jaarthema Design & CO. Dit keer een avond over Design & CO-financiering.

Voor vele ontwerpers en producenten is de financiering van ontwerpen een heikel onderwerp. OPA zette een aantal mogelijkheden op een rijtje en heeft ervaringsdeskundigen en financiers uitgenodigd. Een avond over financiering van ontwerp!

De mogelijkheden voor ontwerpers worden belicht om hun eigen ontwerpen en projecten te financieren d.m.v. co-financiering. Aan bod komen zowel de traditionele vormen van financiering zoals subsidies van (stimulerings)fondsen, microkredieten (o.a. met aandacht voor het Materiaalfonds) als ook nieuwe vormen als crowdfunding en private investeerders. Voor welke type investering kun je nu het best terecht bij welke financier? Wat zijn de risico’s?

Te gast zijn o.a:
Visser en Meijwaard – over hun gecrowdfunde presentatie tijdens Salone del Mobile 2015
Ludomotion – over aanvraag bij het Stimuleringsfonds
Luuk Wiehink – over pitch wedstrijden
Koen van Vliet – auteur ‘Crowdfunding de hype voorbij’
Vicky Fasten – financieel adviseur innovatieve start-ups
Sophie Dogterom – Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving

Beknopte achtergrond Design & CO
Design plaatst zichzelf steeds minder in de ivoren toren van een weliswaar kritische, maar soms ook weinig toepasbare vormgeving. Het zoekt steeds nadrukkelijker partnerschap binnen het ontwerpproces met andere disciplines (technologie, antropologie, sociologie, bedrijfskunde) en met andere type opdrachtgevers (overheden, ziekenhuizen, scholen, technologische bedrijven, etc.). Coöperatief werken, co-creatie, cross-overs, nieuwe vormen van (co-)financiering zijn belangrijke ingrediënten van deze nieuwe ontwikkeling.

OPA wil het komende jaar in het programma Design & Co. onderzoeken en laten zien hoe die vormen van partnerschap gestalte krijgen. Doel is ontwerpers, opdrachtgevers, beleidsmakers en algemeen belangstellenden de kansen en mogelijkheden te tonen die (onverwachte) samenwerking met ontwerpers kan bieden. Daarmee hoopt OPA ook de tot nu toe vaak gescheiden relevante netwerken (cultuur vs. economische zaken, creatieven vs. ondernemers, opdrachtnemers vs. opdrachtgevers) met elkaar te verbinden.In het kader daarvan organiseren wee een aantal bijzondere avonden over samenwerking,

Datum: donderdag 4 juni 2015
Aanvang: 20:00 uur (koffie etc / zaal open: 19.30 uur)
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast 179), Arnhem
Entree: € 5,00 (studenten ArtEZ en HAN-ipo en OPA-familie gratis)

Producent: Olga Kersten
Moderator: Marlies Leupen
Graphics: posters, flyers en banners zijn ontworpen door Annelou van Griensven

Bezoek de website van OPA voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *