Ondernemers zoeken nieuwe business-modellen

Ondernemen anno nu moet anders
We lezen dagelijks de berichten over de verontwaardiging die bepaalde bedrijven bij publiek en politiek oproepen. Ze zijn uit op maximale winst per klant, minimaliseren hun dienstverlening, ze snijden in personeel en de salarissen van de top worden fors verhoogd. Ook het milieu wordt nog dag in dag uit schade toegebracht omdat winst voor gaat op verantwoorde omgang met onze wereld.

‘Ondernemers anno nu zijn bevoorrecht,’ zo stelt Maurits Groen. ‘Deze generatie ondernemers wordt uitgedaagd door de eerste waarlijk multi-crisis-noodsituatie: bio-diversiteit, klimaat, water, grondstoffen, economische ongelijkheid.’ (Maurits Groen)

‘De transitiepijn spat van de krantenpagina’s af. Hotels en taxi’s klagen over oneerlijke concurrentie door Airbnb en Uber. De energiegigant RWE komt in de problemen door de duurzame stroom die voor 90% door burgers wordt opgewekt. Op de achtergrond spelen steeds businessmodellen. De oude zijn in de problemen, de nieuwe verbazen.’ (Maarten Hajer)

Over Coehoorn College
Coehoorn Centraal organiseert samenwerking met de Innovatie Fabriek Arnhem een serie van 4 unieke college’s met vooraanstaande deskundigen die je meenemen naar het ondernemerschap van morgen.

De eerste Coehoorn College stond in het teken van de Brilliant Failures, het maken van ‚fouten’ die je verder brengen. Hoogleraar Paul Iske deed op energieke wijze het verlangen bij de aanwezige deelnemers groeien om ook een keer zo’n briljante fout te maken.

Coehoorn College #2 (van de 4)
In deze tweede exclusieve Coehoorn College neemt Prof. Jan Jonker je mee in de wereld van de nieuwe businessmodellen. Een must voor iedere ondernemer die zich realiseert dat veel oude modellen niet meer werken en we naar toekomstbestendige businessmodellen moeten.

Lees meer over het evenement op de website: Coehoorn Centraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *